2010. május 6., csütörtök

Narancsos mustárban pácolt sertéskaraj

Remélem látható mi van a tálban.

Egy egyszerű de nagyszerű fantasztikusan finom étel !
Ugyancsak a TV Paprika magazinban találtuk.

Hozzávalók:  2 sonkahagyma, 2 evőkanál mustár, 1 narancs, 6-8 borókabogyó, őrölt bors, olívaolaj, 1 dl fehérbor, száraz természetesen, 1,2 kg sertéskaraj, 2 ek frissen aprított citromfű, só.

A hagymát apróra vagdossuk és összekeverjük a mustárral, hozzáadjuk a narancs levét, és a fél narancs lereszelt héját, az összenyomott borókabogyót, őrölt borsot, olívaolajat, a bort.

Ezt a pácot ráöntjük a karajra és egy-két órát őácoljuk, közben néha megfordítjuk.

Majd kiszedjük a pácból a húst, lecsepegtetjük és egy sütőedénybe tesszük.Rászórjuk a citromfüvet, lefedjük alufóliával és 180 fokos sütőben  - recept szerint 30 percig  - én egy órát hagytam,  sütjük, pároljuk.
Majd levesszük a fóliát, megkenjük a maradék páccal és készre sütjük. Piroskásra.

 Javasolták, hogy olajban pirított narancs szeletkékkel körítsük, amit megtettem. Négyfelé elvágta a narancsot, így szeleteltem és megsütöttem serpenyőben.
Ugyan voltak kétségeim, egy pici mézet csöpögtettem rá a végén, ugye a narancshéj keserű, de szuper finom lett, pont ez a kis kesernyésség tetszett.

Igazi ünnepi ebédünk kerekedett így csütörtökön, biztosan  nem felejtem el ezt újra elkészíteni.

4 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta, mint mindig minden ételed...és tapasztalatból tudom, hogy finom is. :)
    Köszönöm az aggódást és a vigasztaló szavakat. :)

    VálaszTörlés
  2. most ne aggódj...18.-ig nem leszek net közelben :)

    VálaszTörlés