2010. május 5., szerda

Muffin sósan



Előfizettem még a télen a TV Paprika Magazint.  Nagyon tetszik az egész családnak. Kiolvassuk az utolsó betűig.  Onnan ez a recept, a legutolsó számaból.

SONKÁS, SAJTOS MUFFIN

Hozzávalók:  egy marék frissen aprított snidling, 7 dkg ementáli vagy gruyére sajt, 22,5 dkg liszt, 1 kiskanál sütőpor, 1/2 kiskanál őrölt bors,  1 kiskanál ételízesítő, 2 tojás, 1,5 dl tej, fél dl olívaolaj, 7 dkg főtt sonka.

A tojást összekeverjük a tejjel és az olajjal, majd egy kiskanál hideg vizet adunk hozzá és letakarva a hűtőbe tesszük.
Összevágjuk apróra a snidlinget, a sajtot és a sonkát.
A sajtból és a snidlingből egy keveset félreteszünk.
A többi száraz hozzávalókat összekeverjük.
Hozzátesszük a folyékony hozzávalókat is, a papírkapszival bélelt muffinsütőbe kanalazzuk, a tetejére szórjuk a félretett sajtot és hagymát.

180 fokos sütőben sütjük 30 percig.

Olyan egetverő nagy durranás nem lett, csináltam már valami sós muffint régebben ami finomabb.
Mindazonáltal egy teával,vagy  egy pohár sörrel egész jó kis vacsora.

4 megjegyzés:

  1. Hű ez isteni lehet, remek vendégváró is

    VálaszTörlés
  2. Nálunk csak az édes megy, de sütöttem már sósan is.

    VálaszTörlés
  3. Nálunk meg általában a muffin nem nyerő, túl kevés benne a kenőcs a kosztosaim szerint:):)

    Sörrel ették ki alkoholossal, ki mentessel:)

    VálaszTörlés
  4. Szeretjük a sós muffinokat, bár sokkal ritkábban készítem. Nagyon guszta a Tied :)

    VálaszTörlés