2010. május 5., szerda
Muffin sósan
Előfizettem még a télen a TV Paprika Magazint. Nagyon tetszik az egész családnak. Kiolvassuk az utolsó betűig. Onnan ez a recept, a legutolsó számaból.
SONKÁS, SAJTOS MUFFIN
Hozzávalók: egy marék frissen aprított snidling, 7 dkg ementáli vagy gruyére sajt, 22,5 dkg liszt, 1 kiskanál sütőpor, 1/2 kiskanál őrölt bors, 1 kiskanál ételízesítő, 2 tojás, 1,5 dl tej, fél dl olívaolaj, 7 dkg főtt sonka.
A tojást összekeverjük a tejjel és az olajjal, majd egy kiskanál hideg vizet adunk hozzá és letakarva a hűtőbe tesszük.
Összevágjuk apróra a snidlinget, a sajtot és a sonkát.
A sajtból és a snidlingből egy keveset félreteszünk.
A többi száraz hozzávalókat összekeverjük.
Hozzátesszük a folyékony hozzávalókat is, a papírkapszival bélelt muffinsütőbe kanalazzuk, a tetejére szórjuk a félretett sajtot és hagymát.
180 fokos sütőben sütjük 30 percig.
Olyan egetverő nagy durranás nem lett, csináltam már valami sós muffint régebben ami finomabb.
Mindazonáltal egy teával,vagy egy pohár sörrel egész jó kis vacsora.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Lakodalmas vagy sváb kifli
Nagyon szeretem sütni, mert akár kemencében, akár villanysütőben egyformán szépre sül. Először lakodalomba kértek meg sütni, akkor kaptam...
-
Először anyósomnál ettem ilyet. Nem tudom ízlett-e, a savanyú paprikát, egyáltalán a paprikát pár éve eszem szívesen. Errefelé ún, sváb pap...
-
Ez igazán az. Sütöttem eddig is tepertős pogácsát, finom is volt, valamennyire leveles is, de ez, ez igen! Úgy kell megfogni, egyben t...
-
Biztosra veszem, hogy minden jobb háztartásban akad pogácsa recept. Kipróbált, épp kipróbálásra váró, túrós, töpörtyűs,sós, vaj...
Hű ez isteni lehet, remek vendégváró is
VálaszTörlésNálunk csak az édes megy, de sütöttem már sósan is.
VálaszTörlésNálunk meg általában a muffin nem nyerő, túl kevés benne a kenőcs a kosztosaim szerint:):)
VálaszTörlésSörrel ették ki alkoholossal, ki mentessel:)
Szeretjük a sós muffinokat, bár sokkal ritkábban készítem. Nagyon guszta a Tied :)
VálaszTörlés