Igazán, szép is lett.
Tegnap nem volt kedvem húslevest főzni. Volt a héten, két napig csirkeaprólék levest ettünk.
Leveszöldségeket összekockáztam, picit megpároltam, felöntöttem vízzel.
Mikor felforrt belegombolyítottam a husit.
40 dkg darált húst ízlés szerint megsózunk , borsozunk. Egy zsemlét beáztatunk, majd kifacsarva a húshoz tesszük. Beleütünk egy tojást, belevágunk egy csokor petrezselyem zöldet, eredetileg őrölt pirospaprika is kell bele, ebbe nem tettem.
Mivel savanykás levest akartam, belereszeltem fél citrom héját is.
Hogy elég kemények legyenek két kanál zsemlemorzsával dúsítottam.
Diónyi gombócokat csináltam belőle.
Kb. egy óra alatt megfőtt. Ekkor a fél citrom levét hozzátettem a leveshez, kicsi tejszínnel gazdagítottam és megszórtam petrezselyem zölddel.
Nagyon kellemes, könnyű leves lett.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Szülinapi fügetorta
Előre is elnézést a képekért, majd megsütöm mégegyszer és akkor lehet jobb képeket lőni. Van egy fügefánk és rengeteg a termés rajta. Vol...
-
Ez igazán az. Sütöttem eddig is tepertős pogácsát, finom is volt, valamennyire leveles is, de ez, ez igen! Úgy kell megfogni, egyben t...
-
Biztosra veszem, hogy minden jobb háztartásban akad pogácsa recept. Kipróbált, épp kipróbálásra váró, túrós, töpörtyűs,sós, vaj...
-
Először anyósomnál ettem ilyet. Nem tudom ízlett-e, a savanyú paprikát, egyáltalán a paprikát pár éve eszem szívesen. Errefelé ún, sváb pap...
Ó remek ötlet úgy is leves főzés válságban vagyok :) Nagyon guszta
VálaszTörlésimádni fogom ha megcsinálom.
VálaszTörlésÉs megcsinálod ?
VálaszTörlésNagyon szép fotó, és finom is!
VálaszTörlés