2010. május 10., hétfő

Húsgombócleves

Igazán, szép is lett.

Tegnap nem volt kedvem húslevest főzni. Volt a héten, két napig csirkeaprólék levest ettünk.
Leveszöldségeket összekockáztam, picit megpároltam, felöntöttem vízzel.

Mikor felforrt belegombolyítottam a husit.

40 dkg darált húst ízlés szerint megsózunk , borsozunk. Egy zsemlét beáztatunk, majd kifacsarva a húshoz tesszük. Beleütünk egy tojást, belevágunk egy csokor petrezselyem zöldet, eredetileg őrölt pirospaprika is kell bele, ebbe nem tettem.
Mivel savanykás levest akartam, belereszeltem fél citrom héját is.
Hogy elég kemények legyenek két kanál zsemlemorzsával dúsítottam.
Diónyi gombócokat csináltam belőle.

Kb. egy óra alatt megfőtt. Ekkor a fél citrom levét hozzátettem  a leveshez, kicsi tejszínnel gazdagítottam és megszórtam petrezselyem zölddel.

Nagyon kellemes, könnyű leves lett.

4 megjegyzés:

  1. Ó remek ötlet úgy is leves főzés válságban vagyok :) Nagyon guszta

    VálaszTörlés
  2. imádni fogom ha megcsinálom.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szép fotó, és finom is!

    VálaszTörlés