Sose gondoltam, hogy pont az OTTHON című lakberendezős, építős újságban találok ilyen klassz receptet.
Idén még nem is szedtem a rebarbaráról levelet, bár igaz ami igaz, kissé viharvert a tő, de vetettem magot, néhány év múlva csupa rebarbarásat sütünk - főzünk.
HOZZÁVALÓK:
15 dkg liszt
10 dkg vaj
egy tojás
egy evőkanál víz
50 dkg rebarbara
10 dkg cukor
mandula
fahéj
3 tojás fehérje
15 dkg porcukor
A vajat és a lisztet elmorzsolni, beletenni a tojás és a vizet. Sima tésztává gyúrni, hűtőben pihentetni.A rebarbarát megpucolni, 3 cm.es darabokra vágdosni.
A tésztából kerek lapot nyújtunk, akkorát, amekkora a tortaformánk. Meglisztezzük, beletesszük a formába. Rászórjuk, rakosgatjuk a rebarbarát. Meghintjük a 10 dkg cukorral és előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
Ez alatt a mandulát durvára vágjuk. A tojásfehérjéből és a porcukorból kemény habot verünk.
A sütőből kivesszük a tésztát. Rászórjuk a mandulát, én tettem rá fahéjat is. Rákenjük a habot és visszatesszük a forró sütőbe.
Azt írják, hogy 30 percig sütni még 200 fokon, azt hiszem hamarabb megsült.
Jó ropogós lett ahab, nem esett össze.
A rebarbara savanykás, a cukortól édes - hmmmmm.......
Hű nagyon guszta
VálaszTörlésa rebarbara megpuhul? nem kell elő főzni???
VálaszTörlésNem kell főzni, megpuhul. Csak kevés mandulát szórtam rá, a többi zabpehely volt, hogy a levét felszívja.
VálaszTörlés