2010. május 20., csütörtök

Mogyoróvajas keksz

BÖBSI   receptjei között találtam, és  kevés munkával egy finom süti lett.

Így készül:    12,5 dkg margarint 4 ek mogyoróvajjal (nem nutella !) elkevergetjük.  Hozzáteszünk fél csésze barnacukrot,  fél csésze kristálycukrot, 1 1/4 csésze lisztet   ( 1 csésze 2,5 dl )  egy tojást, mokkáskanál szódabikarbónát, ugyanennyi sütőport és összekeverjük. Fakanállal lehet, nem  annyira kemény a tészta.

Sütőpapírt teszünk egy nagy tepsi aljára és kisebb diónyi gömböcöket készítünk a tésztából, ritkásan rakjuk a tepsire.
Villával lelapítjuk őket.   Csokidarabkákkal megszórjuk.

Forró sütőben világosra sütjük.

4 megjegyzés:

  1. ... és mennyi lesz a pluszkiló utána? :))

    VálaszTörlés
  2. Jól hangzik! Imádom a mogyoróvajat. :) Szerinted barnacukor nélkül is működne? Ugyanis már hetek óta nem kapok sehol, csak a marha drága nádcukrot. :(

    VálaszTörlés
  3. Biztosan jó barnacukor nálkül is. Sőt kicsit kevesebb cukorral is.

    Plusszkiló? A vendégekkel kell megetetni, vagy csak naponta egyet, de nálunk most van egy majdnem 3 hónapos kisbaba, aki ledolgoztatja velünk a sütiket :)

    VálaszTörlés