2010. július 7., szerda

Jamie Oliver banános nutellás csigája

Múltkor este kapcsolgattam a tévét, és a TV Paprikán  Jamie első sorozatát vetítették. Valamit sütni akart, mondta, semmi az egész, csak liszt, tojás, só - gondoltam tésztát gyúr-  élesztő, folytatta, ekkor kenyérre gondoltam.
Aztán összegyúrta, nem is kelesztette, megtöltötte és egyből sütötte is. Egyik felébe szalonnát, tojást, sajtot rakott, a másik tésztába pedig nutellát.
Nutellás koszorút máskor sütöttem, ízlett.   Még banánt is bele?  A sült banán se semmi. Együtt pedig??
Húúúú micsoda finom lett!

Fél kiló lisztből csináltam egy rendes kelt kalácstésztát.  Duplájára kelesztettem  majd kétfelé osztottam.

Kinyújtottam jó hosszúra, megkentem nutellával és banánkarikákkal kiraktam.   Mogyoró nem volt itthon, ezért mandula lapocskákkal szórtam meg.

Felsodortam és csigává tekertem.
Megkentem tojással és fél óra pihenés után hideg sütőben kezdtem el sütni.

40-45 perc alatt sült meg.  Kicsit kirepedt és kifolyt ugyan, de azért szép ugye ?
Kettő ilyen szépséges csiga lett, négyen vacsorára megettük hideg tejjel.

Holnap ismétlés.

9 megjegyzés:

  1. ÚÚú! Én nem láttam sajnos,de ezt meg kell csinálni!!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szép, tényleg és nem baj, hogy kifolyt

    VálaszTörlés
  3. Gyönyörű lett, ki kell próbálnom, nálunk is biztos nyerő lenne!

    VálaszTörlés
  4. Érdemes megsütni, isteni! És ha valami jobb nutellát kentek bele, nem is folyik ki belőle. Bár mi a Judittal megeszegettük a sütőpapírról ami kijött:):)

    VálaszTörlés
  5. Remélem visszanézel Évi. Néha gondolom, hogy nem kell ez nekem, abbahagyom. De az, hogy néha olvasol, most ezért mégse. Örülök a csillagoknak :) Rendben van minden körülötted ? .

    VálaszTörlés
  6. Ne hagyd abba!
    Mindig olvaslak, így pótolom a hiányt, feltöltődök...
    A többit priviben megírom.

    VálaszTörlés
  7. Nagyon jól néz ki! Én is láttam ezt a műsort, még fel is írtam valahova a receptet:) Ügyes ez a fiú, kétségtelen!! És persze Te is:)

    VálaszTörlés