Varratszedésre kellett ma vinnünk a Mamát. Az arcát műtötték, nem nagy a seb, de az orvos nem engedélyezte, hogy a háziorvos szedje ki. Anyám 81 éves, járókeret, egyéb, nem egyszerű vele a dolog.
Jellemzően potyára mentünk.
Orvosnak színét se láttuk, 3 órát vártunk pedig. Akkor kikértem a papírjait, és mondtam az asszisztensnek, hogy nem, nem megyünk vissza szerdán. Itthon felhívtam a háziorvost, és saját felelősségre , már az enyémre, kiszedi a varratokat. Ő ugyanis házhoz jön.
Judit lányom ebéddel várt bennünket.
Gyümölcsleves volt, sertésragu mustárban tésztával és fagyit ettünk befejezésül.
A sertésragu receptje:
Hozzávalók: 1 kg sertéshús
40 dkg hagyma
1 ek sürítettparadicsom
1/4 liter tejföl
3/4 liter húsleves
2 ek mustár
A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. A húst 3-4 cm-es kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk majd forró olajban megpirítjuk.
A húst kiemeljük a serpenyőből, a sütési maradékban megpirítjuk a hagymát. Hozzákeverjüka sürített paradicsomot és tovább főzzük. Hozzáöntünk egy kevés ecetet, majd az egészet felöntjük a levessel. Hozzákeverjük a mustárt és tovább főzzük.
Visszatesszük a húst, ízlés szerint után sózzuk borsozzuk. Lassú tűzön puhára pároljuk.
Amíg puhul a hús megtisztítunk két kis sárgarépát és egy póréhagymát. Egyforma nagyságú darabokra vágjuk, és szintén megpároljuk, külön edénybe. ( Szerintem bele is lehet tenni a húshoz.)
Amikor elég puha a hús meghintjük egy evőkanál liszttel , beletesszük a tejfölt és besürítjük.
Hozzátesszük a zöldségeket, egy evőkanál mustármagot. Petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Szülinapi fügetorta
Előre is elnézést a képekért, majd megsütöm mégegyszer és akkor lehet jobb képeket lőni. Van egy fügefánk és rengeteg a termés rajta. Vol...
-
Ez igazán az. Sütöttem eddig is tepertős pogácsát, finom is volt, valamennyire leveles is, de ez, ez igen! Úgy kell megfogni, egyben t...
-
Biztosra veszem, hogy minden jobb háztartásban akad pogácsa recept. Kipróbált, épp kipróbálásra váró, túrós, töpörtyűs,sós, vaj...
-
Először anyósomnál ettem ilyet. Nem tudom ízlett-e, a savanyú paprikát, egyáltalán a paprikát pár éve eszem szívesen. Errefelé ún, sváb pap...
De jó, anyukádnak meg jobbulást
VálaszTörlésA kaja guszta nagyon, anyukádnak meg mielőbbi teljes felépülést.
VálaszTörlésHa már nem romlik, akkor már jó. Az egészségügy meg ugye, olyan, amilyen....
VálaszTörlés... és Te mikor főzöl már valami finomat????
VálaszTörlésolyan "anyusat"..
:)
Ma csirkepörkölt lesz :) De ez most nálunk bonyolult, van aki nem ehet mindent, van aki nem szeret mindent, és a kettő nem is egyezik.
VálaszTörlésÉs Te mikor írod meg azt a levelet ?