2010. július 29., csütörtök
Rozmaringos báránycomb kuszkusszal, zöldségraguval
Ha birka ,akkor pörkölt. Ez egyértelmű.
A bárányhúst se eszi mindenki, állítólag bárány íze van :) Ritkán kerül asztalra, ez szentigaz.
A mai ebéd jó régen kezdődött. Judit lányom és a párja egy évet Németországban volt egyetemista. Én itthon rágtam a körmöm, éhen halnak! ők eközben munkát találtak, ösztöndíjat pályáztak, és bejárták a fél világot.
Írországban, Skóciában is voltak, és ettek haggist.
Most eszükbe jutott, vegyünk már egy bárányt, és annak a belsőségéből itthon megpróbálnak készíteni egyet.
Kérdezgettünk birkás ismerősöket, de nem volt eladó báránykájuk.
Jó két hét múlva telefon, eltört egy láb, ha kell az állat, gyorsan menjünk!
Készült haggis is, szerintem kb. olyan lett, mintha a skótok próbálnának csirkepörköltöt főzni, de megmaradt a többi hús.
Egyik combhoz kerestünk tegnap receptet.
OTTISNAK ezt a receptjét választottuk. Tegnap bepácoltam, betettem sütőzacskóba.
Nem igazán szeretem a római tálat, ezért ma úgy döntöttünk, hogy hagyjuk, ahogy van, zacskóstul jénaiba tettük a combot és irány a sütő!
Másfél óra alatt sült meg, nyálcsorgató illatokat terjesztve. A végén kivágtam a tasakot, hogy kicsit piruljon is.
A kuszkusz ? 5 perc. Fejenként 70 gramm , egy evőkanál olívaolaj, 1 dl forró víz.
Én közben mondtam az Áginak, a talpát csikizgetve, hogy kuckuc, ő meg mosolygott nagyokat.
Hogy szebb legyen, egészségesebb, és utólag kiderült sokkal finomabb, készült a zöldséges ragu.
Cukkini, padlizsán, sárgarépa, krumpli, kápia paprika olívaolajon megpárolva, egy húsleveskockát morzsoltam rá.
Gyors ebéd volt, a hússal semmit se kellett csinálni, a körettel úgyszintén. Annyi időbe tellet, hogy a zöldségeket össze aprítottam.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Szülinapi fügetorta
Előre is elnézést a képekért, majd megsütöm mégegyszer és akkor lehet jobb képeket lőni. Van egy fügefánk és rengeteg a termés rajta. Vol...
-
Ez igazán az. Sütöttem eddig is tepertős pogácsát, finom is volt, valamennyire leveles is, de ez, ez igen! Úgy kell megfogni, egyben t...
-
Biztosra veszem, hogy minden jobb háztartásban akad pogácsa recept. Kipróbált, épp kipróbálásra váró, túrós, töpörtyűs,sós, vaj...
-
Először anyósomnál ettem ilyet. Nem tudom ízlett-e, a savanyú paprikát, egyáltalán a paprikát pár éve eszem szívesen. Errefelé ún, sváb pap...
Nagyon guszta lett a zöldségraguval!
VálaszTörlésHät ez egy "szuper kaja" lehetett! Szivesen megkostoltam volna! Kuszkuszt meg soha nem ettem, de gondolom hasonlit a rizshez. Jo dolog amikor uj izek kerülnek az asztalra,ha pedig meg nem is maceräs,az mär egy +pont:)
VálaszTörlés