A Mindmegettén találtam valamikor , párszor elkészítettem, most vasárnap is. Vadrizs az nem volt, sőt a barna is megmolyosodott, mozgott, így kidobtam. Maradt a síma rendes rizs, így is finom volt.
Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg csirkemell
40 dkg sárgadinnye
8 szál újhagyma
2 tasak vadrizs (főzőtasakos)
3 evőkanál olaj
4 dkg méz
1 mokkáskanál zúzott koriander
1 teáskanál reszelt gyömbér
1 dl fehérbor
Előkészületek:
A csirkemellet megmossuk, sózzuk, borsozzuk. A dinnyét cikkekre vágjuk, magját kikaparjuk, kivágjuk a héjából. Az újhagymát megtisztítjuk.
Elkészítés:
Serpenyőben vajat forrósítunk és megsütjük rajta csirkehúst.
Amikor kiszedtük beletesszük a mézet, kicsit karamellizáljuk, beletesszük a koriandert, a gyömbért és elkeverjük. A forró fűszeres mézre tesszük az újhagymát és a dinnyeszeleteket és mindkét felén 2-2 percig sütjük.
Ekkor ráöntjük a bort és még 1-2 percig pároljuk.
A közben kifőzött rizzsel körítjük.
Köszi!
VálaszTörlésNagyon finom lehet. Még nem ettem, de szívesen tenném :)
VálaszTörlésEz olyan kevés munkával izgalmas ebéd. Nálunk mindenki szereti a hús-gyümölcs párosítást, könnyű dolgom van.
VálaszTörlésMindig olyan jókat főzöl!!!! :):):) tapasztalatból tudom, hogy finomat is :)
VálaszTörlés