2010. augusztus 2., hétfő

Csirkemell mézes sült dinnyével és vadrizzsel



A Mindmegettén találtam valamikor , párszor elkészítettem, most vasárnap is.  Vadrizs az nem volt, sőt a barna is megmolyosodott, mozgott, így kidobtam. Maradt a síma rendes rizs, így is finom volt.

Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg csirkemell
40 dkg sárgadinnye
8 szál újhagyma
2 tasak vadrizs (főzőtasakos)
3 evőkanál olaj
4 dkg méz
1 mokkáskanál zúzott koriander
1 teáskanál reszelt gyömbér
1 dl fehérbor



Előkészületek:

A csirkemellet megmossuk, sózzuk, borsozzuk.  A dinnyét cikkekre vágjuk, magját kikaparjuk, kivágjuk a héjából.  Az újhagymát megtisztítjuk.

Elkészítés:
Serpenyőben vajat forrósítunk és megsütjük rajta csirkehúst.
Amikor kiszedtük beletesszük a mézet, kicsit karamellizáljuk, beletesszük a koriandert, a gyömbért és elkeverjük. A forró fűszeres mézre tesszük az újhagymát és a dinnyeszeleteket és mindkét felén 2-2 percig sütjük.
Ekkor ráöntjük a bort és még 1-2 percig pároljuk.

A közben kifőzött rizzsel körítjük.

4 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehet. Még nem ettem, de szívesen tenném :)

    VálaszTörlés
  2. Ez olyan kevés munkával izgalmas ebéd. Nálunk mindenki szereti a hús-gyümölcs párosítást, könnyű dolgom van.

    VálaszTörlés
  3. Mindig olyan jókat főzöl!!!! :):):) tapasztalatból tudom, hogy finomat is :)

    VálaszTörlés