2010. augusztus 4., szerda
Rizsfelfújt
Én ugyan mindig ezt a receptet sütöm, de csak azért mert ez az igazi. Könnyű, remegős, finom. Csak nyelni kell, rágni semmiképp.
Hozzávalók:
1 liter tej
25 dkg rizs
5 tojás
15 dkg cukor
3 dkg vaj
csipet só
A rizst annyi vízzel, hogy ellepje, egy csipet sóval és a vajjal felteszem főni. Ha a vizet magába szívta ráöntöm a tejet. Felforrás után csökkentem a tüzet, majd el is zárom és fedő alatt, gőzben hagyom a rizst omlósra puhulni.
5 tojás sárgáját a 15 dkg cukorral habosra keverek, hozzáteszem a kissé kihűlt rizst.
A fehérjéből kemény habot verek és a tojásos rizshez forgatom óvatosan, hogy ne törjön össze.
Aki szereti ilyenkor tehet bele mazsolát is.
Alaposan kikent jénaiba vagy tepsibe sütjük, 200 fokos előmelegített sütőben.
Ha szép piros barna a teteje akkor jó.
Még azon forrón nagy kockákra vágjuk.
Málnaszörppel, lekvárral , befőttel tálaljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Szülinapi fügetorta
Előre is elnézést a képekért, majd megsütöm mégegyszer és akkor lehet jobb képeket lőni. Van egy fügefánk és rengeteg a termés rajta. Vol...
-
Ez igazán az. Sütöttem eddig is tepertős pogácsát, finom is volt, valamennyire leveles is, de ez, ez igen! Úgy kell megfogni, egyben t...
-
Biztosra veszem, hogy minden jobb háztartásban akad pogácsa recept. Kipróbált, épp kipróbálásra váró, túrós, töpörtyűs,sós, vaj...
-
Először anyósomnál ettem ilyet. Nem tudom ízlett-e, a savanyú paprikát, egyáltalán a paprikát pár éve eszem szívesen. Errefelé ún, sváb pap...
100 éve nem ettem. Nagyon szeretem, kérhetek :)
VálaszTörlésVan még egy szelet, jöhetsz!
VálaszTörlésEzt valahogy sohasem tudtam megenni, pedig nálunk is szokszor volt
VálaszTörlésNekem is maradt még egy szelet? Nagyon guszta :)
VálaszTörlésLegközelebb én is több tejjel fogom készíteni. Így jobban tetszik, sokkal lazább lesz. :)
VálaszTörlés