Talán a Totálkár kivételével minden témájú oldalon lehet receptet találni.
Ezt, amit ma főztem a www.kertpont.hu oldalon találtam.
Kell hozzá 4 személynek: 2 sertés szűzérme
egy fej hagyma
fél kiló szilva ( ringló, kajszi)
babérlevél
só, bors
A húst megmosom, és felkarikázom. Két evőkanál olajon mindkét oldalukat megsütögetem. Kiszedem őket egy tányérba.
Egy fej hagymát kockára vágok, és a maradék olajon megpárolom.
Visszateszem az érméket, sózom, borsozom és mindegyik húsra teszek e gy darabka babérlevelet. Ezt később eltávolítjuk természetesen.
Ráöntöm a magozott, tetszőleges darabokra vágott szilvát. Kis bort, vagy húslevest öntök alá. Fedő alatt, lassú tűzön fél órán keresztül párolom, puhára.
Mivel eléggé savankás volt a szilva egy csipet cukrot szórtam a szilvára. Csak annyit, hogy édes ne legyen, de vegye el a gyümölcs savait.
Legvégül evőkanálnyi étkezési keményítővel besürítettem.
Pirított hagymával megszórt krumlinúdlival tálaltam.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Szülinapi fügetorta
Előre is elnézést a képekért, majd megsütöm mégegyszer és akkor lehet jobb képeket lőni. Van egy fügefánk és rengeteg a termés rajta. Vol...
-
Ez igazán az. Sütöttem eddig is tepertős pogácsát, finom is volt, valamennyire leveles is, de ez, ez igen! Úgy kell megfogni, egyben t...
-
Biztosra veszem, hogy minden jobb háztartásban akad pogácsa recept. Kipróbált, épp kipróbálásra váró, túrós, töpörtyűs,sós, vaj...
-
Először anyósomnál ettem ilyet. Nem tudom ízlett-e, a savanyú paprikát, egyáltalán a paprikát pár éve eszem szívesen. Errefelé ún, sváb pap...
Fenséges, nagyon guszta
VálaszTörlés