2011. január 24., hétfő

Spenóttal töltött lángos

A tésztanap jó.   Intenzívebb a jóllakottság érzés.  Vettem múltkor leveles, friss spenótot, ebből akartam valamit főzni ma.

Találtam  ezt a jó kis oldalt , itt keresgéltem.  Nézzetek be, érdemes.

Ez az.   Eredeti neve  GÖZLEME, és török recept.   Követtem a leírást, illetve feleztem az adagot.   Nekem ilyen lett, teljesen lángos, spenóttal töltve.

A maradékot lángosnak is sütöttem meg.  Hogy szebb legyen, egy kis sárgarépát is reszeltem bele almareszelőn.
Juhtúróval, fetasajttal  isteni !

Egy pohár sör remekül csúszik utána.

Recept:   60 dkg lisztből  vízzel kelt tésztát készítünk.  ( 2 dkg élesztő, teáskanál cukor, só,  kb. 3 dl langyos víz ).  Duplájára kelesztjük.

Míg kel  2-3 dkg vajon megfuttatunk 3-4 gerezd összenyomott fokhagymát, rátesszük a megmosott 40 dkg spenótot és pár percig pároljuk.

A megkelt tésztát  deszkára borítjuk, 10 kis gombócra osztjuk.   Mindegyiket  kinyújtjuk 3 mm vastagra, teszünk rá a spenótból és félbehajtjuk.
Kiolajozott serpenyőben megsütjük.

6 megjegyzés:

  1. Aztaaaa.... de megéheztem! Nagyon fincsiket esztek Ti otthon! :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon finom volt. Tudod ez a fogyókúra része :) Holnap aztán böjt:):)

    VálaszTörlés
  3. Gondaanyu!

    Én is fiam Brutus:-))
    Pedig nagyon tudnék most ebből enni:-))

    Nézz be hozzám, hagytam ott valami kedvességet Neked:-))
    http://gesztenyeblog.blogspot.com/

    VálaszTörlés
  4. Ez nagyon jól néz ki. Ki fogom próbálni.

    VálaszTörlés