2011. január 24., hétfő

Spenóttal töltött lángos

A tésztanap jó.   Intenzívebb a jóllakottság érzés.  Vettem múltkor leveles, friss spenótot, ebből akartam valamit főzni ma.

Találtam  ezt a jó kis oldalt , itt keresgéltem.  Nézzetek be, érdemes.

Ez az.   Eredeti neve  GÖZLEME, és török recept.   Követtem a leírást, illetve feleztem az adagot.   Nekem ilyen lett, teljesen lángos, spenóttal töltve.

A maradékot lángosnak is sütöttem meg.  Hogy szebb legyen, egy kis sárgarépát is reszeltem bele almareszelőn.
Juhtúróval, fetasajttal  isteni !

Egy pohár sör remekül csúszik utána.

Recept:   60 dkg lisztből  vízzel kelt tésztát készítünk.  ( 2 dkg élesztő, teáskanál cukor, só,  kb. 3 dl langyos víz ).  Duplájára kelesztjük.

Míg kel  2-3 dkg vajon megfuttatunk 3-4 gerezd összenyomott fokhagymát, rátesszük a megmosott 40 dkg spenótot és pár percig pároljuk.

A megkelt tésztát  deszkára borítjuk, 10 kis gombócra osztjuk.   Mindegyiket  kinyújtjuk 3 mm vastagra, teszünk rá a spenótból és félbehajtjuk.
Kiolajozott serpenyőben megsütjük.

6 megjegyzés:

  1. Aztaaaa.... de megéheztem! Nagyon fincsiket esztek Ti otthon! :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon finom volt. Tudod ez a fogyókúra része :) Holnap aztán böjt:):)

    VálaszTörlés
  3. Gondaanyu!

    Én is fiam Brutus:-))
    Pedig nagyon tudnék most ebből enni:-))

    Nézz be hozzám, hagytam ott valami kedvességet Neked:-))
    http://gesztenyeblog.blogspot.com/

    VálaszTörlés
  4. Ez nagyon jól néz ki. Ki fogom próbálni.

    VálaszTörlés

Lakodalmas vagy sváb kifli

  Nagyon szeretem sütni, mert akár kemencében, akár villanysütőben egyformán szépre sül.  Először lakodalomba kértek meg sütni, akkor kaptam...