2011. január 8., szombat

Szezámmagos csokitorta

Temerinből voltak ma ebéd vendégeink. Egy borbarát klubos csapat.  A Pincefalut már megnézték,  ott volt egy közös borkóstolás.
Aztán jöttek ebédelni.  Ilyenkor általában inkább kalácsfélét készítek desszertnek, furcsa is volt most ez a süti.
Receptet  a desszert .eu oldalon találtam.   Ismerősök között volt, aki azt mondta, eszembe se jusson, pasik ilyet meg nem esznek !  
Az biztos, hogy krumpli az kell, ha férfinépségnek főzök, mert a zöldséges köreteket gyanúsan nézi a legtöbbje.
De az is igaz, hogy idegen helyen udvariasságból is megeszi azt, amit otthon nem.

Tárkonyos húsgombócleves, sült tarja után kapták, akinek felhívtam a figyelmét az észrevette a magokat, egyikük vigyorogva mondta, hogy azt hitte a reggeli kifliből maradt a szezámmag a foga között, a lényeg, hogy ízlett nekik.

RECEPT:

2,5 dkg szezámmagot szárazon megpirítunk.
15 dkg vajat 20 dkg jó minőségű étcsokival gőz fölött megolvasztunk

12 dkg barnacukrot  1 evőkanál mézet és 4 egész tojást felhabosítunk, felverünk
8 dkg lisztet fél csomag sütőporral összekeverünk

Mindezeket összekeverjük és egy sütőpapírral bélelt  22 cm-es tortaformában 180 fokon megsütjük.

Teával, tejeskávéval  kiváló uzsonna.
Bátrabbak vörösbort is ihatnak mellé. Vagy utána.
Szerintem akár torta alapnak is használható, vagy kettévágva lekvárral tölthető.

4 megjegyzés:

  1. Gondaanyu, nézz be, kérlek ide:
    http://nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2011/01/meglepetest-kaptam-jo-szivvel-tovabb.html

    Én is kaptam, és jó szívvel adom tovább...:)

    VálaszTörlés
  2. Most kapcsolok, hogy a Vajdaságból voltak a vendégeid. Igazán méltó befejezése az előtte sorakozó remek menünek.

    VálaszTörlés