2011. január 16., vasárnap
Zöldséges rizottó
Nem voltam benne biztos, hogy sikere lesz. Mert egyik a rizst nem nagyon szereti, a másik meg csak és kizárólag pergősre főzve. Megették. Az övékben csirkemáj is volt, én csak így zöldségesen ettem.
Egy fej hagymát összevágtam és olajon megfonnyasztottam.
Ráöntöttem egy bögre (2,5 dl ) rizst. Csak úgy mosatlanul. Dupla mennyiségű vízzel felöntöttem. Felforraltam.
Két szép sárgarépát előzőleg megtisztítottam, kockára vágtam. Most beletettem a rizshez.
Egy bögre mirelit zöldborsót úgyszintén beletettem.
Vegetával fűszereztem.
Figyeltem , hogy legyen elég leve, kevergettem is közben.
Mikor már duzzadtak a rizs szemek, egy marék gombát csíkokra vágtam és hozzáadtam.
Elzártam a gázt, és fedő alatt hagytam még puhulni.
Tálaláskor egy csipet sajttal megszórtam.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Szülinapi fügetorta
Előre is elnézést a képekért, majd megsütöm mégegyszer és akkor lehet jobb képeket lőni. Van egy fügefánk és rengeteg a termés rajta. Vol...
-
Ez igazán az. Sütöttem eddig is tepertős pogácsát, finom is volt, valamennyire leveles is, de ez, ez igen! Úgy kell megfogni, egyben t...
-
Biztosra veszem, hogy minden jobb háztartásban akad pogácsa recept. Kipróbált, épp kipróbálásra váró, túrós, töpörtyűs,sós, vaj...
-
Először anyósomnál ettem ilyet. Nem tudom ízlett-e, a savanyú paprikát, egyáltalán a paprikát pár éve eszem szívesen. Errefelé ún, sváb pap...
Juj nagyon guszta
VálaszTörlés