2011. február 24., csütörtök

Csókakői kolbászleves

Príma konyhát én sose vettem.  Igazándiból nem volt itt a boltba, így választottam a többi receptes újság közül.
Ez az új Magyar konyha ez nekem nem tetszik, ez a molekuláris főzés nem az én világom.
Mikor ma reggel szólt az Andrea, hogy kaptak újféle újságot, hát megvettem a Príma Konyha magazint.
Aztán elterveztem, hogy ma borsólevest főzök  valami sült húst, zöldségekkel.
Aztán kinyitottam az újságot. És ott várt engem ez a leves.   Anyám főzött kolbászos levest. Nálam valahogy ez kimaradt.   Miért ?  Ki tudja.



Hozzávalók:  sárgarépa, petrezselyem gyökér és zöldje is, egy karalábé, pár krumpli, zeller, hagyma.
                    20 dkg házikolbász
                    tejföl
                    személyenként egy tojás
                    evőkanál liszt

A zöldségeket megtisztítva, megmosva kockára vágtam.  A hagymát megpirítottam  zsíron, rátettem a többi  zöldséget. Kis vizet öntve alá, megpároltam. Vízzel felöntöttem. Sóztam, óvatosan a kolbász miatt, borsoztam és puhára főztem .
A kolbászt karikára vágtam.  Lehet megsütni is, én most csak beletettem a levesbe, egy-két percig forraltam. A liszttel, tejföllel behabartam.

A tojást enyhén ecetes, sós, éppencsak forrásba lévő vízbe engedtem, buggyantottam   és lassan megfőztem.

Lehet belőle két tányérral is enni.

7 megjegyzés:

  1. Leves!!!Megeszed a 2 tányérral,utána egy kis nasi:)))) és lehet pihenni:)))
    Klassz!

    VálaszTörlés
  2. Egy tányérral jóllaktam. Nasi nélkül :)

    VálaszTörlés
  3. Jó-jó, tudom. A nasit én is csak odagondoltam.

    VálaszTörlés
  4. Finom lehetett, kipróbálom majd!

    VálaszTörlés
  5. Szia Marika.
    Van egy nagyon jó főzős újság. /KIFŐZTÜK magazin./Ezt lelehet tőlteni minden hónapban,


    www. kifőztük.hu

    Ha nemismered érdemes megnézni.

    VálaszTörlés
  6. Hmmm az a tojás:-))
    Régi emlékek, nagymama készített ilyet:-))
    A leves szuper:-)

    VálaszTörlés