2011. február 22., kedd

Rizssaláta brokkolival

Néha nem tudok ellenállni és megveszek könyvet, újságot.  Ez a Salátás könyv nem is volt olcsó, bár minél többet nézegetem, annál jobban tetszik.

Ez a saláta így készült :

20 dkg rizst megfőztem sós vízben.   Megjegyzem a maradék rizs  kiválóan elhasználható. Hűlni hagytam.
40 dkg brokkolit  kisebb darabokra vágtam, 2 sárgarépát karikákra.
Ezeket megpároltam.  Csak roppanósra.
Szintén hagytam hűlni.

Egy tálban összekevertem 3 evőkanál majonézt 1,5 dl joghurttal.  Két evőkanál olívaolajjal és  egy zacskó joghurtos salátaöntettel.

Egy lilahagymát kockára vágtam, úgyszintén egy piros kápia paprikát is.

Mindent összekevertem a tálban.

Húsevőknek kis karikára vágott és megsütögetett kolbásszal  turbózhatjuk.

2 megjegyzés:

Lakodalmas vagy sváb kifli

  Nagyon szeretem sütni, mert akár kemencében, akár villanysütőben egyformán szépre sül.  Először lakodalomba kértek meg sütni, akkor kaptam...