2011. március 2., szerda

Tejszínes spenót zöldséges rizspogácsával

Legyőztem ezt a rosszalkodó fényképezőt, bár az utolsó szó még nincs kimondva:)

Vettem tegnap Nők Lapja Konyha című újságot.  Sok jó tavaszi, fogyókúrás recept van benne. Ez is.

Hozzávalók 4 személyre:  25 dkg főtt rizs
                                       1 szál sárgarépa
                                        1 db töltenivaló paprika
                                        3 szál újhagyma
                                       10 dkg sajt reszelve
                                       2 tojás
                                       só, szerecsendió, bors, olívaolaj

                                      60 dkg spenót
                                      2 gerezd fokhagyma
                                      3 dl tejszín
                                      olívaolaj

A megtisztított sárgarépát és a paprikát  egészen apró kockákra vágjuk és kevés olajon megpirítjuk.
Hozzáadjuk a rizshez a karikára vágott újhagymával a reszelt sajttal és a tojásokkal együtt.
Ízesítjük sóval , borssal, szerecsendióval és jól összekeverjük.
Forró serpenyőben kevés olívaolajon pogácsákat sütünk belőle.

A fokhagymákat vékonyan felszeleteljük és kevés olívaolajon megfuttatjuk. Felöntjük a tejszínnel. Mikor felforrt beletesszük a megmosott, lecsöpögtetett spenót leveleket.   Sózzuk, szerecsendióval ízesítjük és a rizspogácsa mellé tálaljuk. Nagyon finom, érdemes megcsinálni.

A jobbak húspogácsát is kaptak mellé.  Rá.

4 megjegyzés: