2011. március 1., kedd

Töltött gomba

Muszáj leírni hogy csináltam, mert elfelejtem.   Kép nincs, azt hiszem a töltővel van valami prücök, két kép után kimerülnek a fényképező elemei.

A jénait olívaolajjal kikentem. Beleültettem a gombafejeket. Kicsit megsóztam őket.

Húsos töltelék:  darált húst serpenyőben megsütögettem. Tettem mellé karikára vágott újhagymát, petrezselyem zöldjét, sót, borsot, késhegynyi Erős Pistát, reszelt sajtot.

Zöldséges töltelék:  a gombák szárát összevágtam  , olajon sózva, borsozva megpároltam.  Újhagymát, sót borsot, kockára vágva padlizsánt is adtam hozzá.   Végül egy kisebb tojással összefogtam, azzal is megsütöttem.


Reszeltem a tetejükre sajtot és előmelegített sütőbe 15-20 perc alatt készre sült.

Negyed vöröskáposztát almareszelőn lereszeltem. Megsóztam, megszórtam őrölt köménymaggal és állni hagytam.   Ha lehet , a levét kicsavarni, ennek nem jött.   Majonézzel összekevertem, ez volt a köret a gomba mellé.

Legközelebb lefotózom.   Nagyon finom vacsora lett belőle.

4 megjegyzés:

  1. Én kép nélkül is tudom, hogy finom!

    VálaszTörlés
  2. Azt el is hiszem :):) Én is szeretem a gombát, nagyon :)

    VálaszTörlés
  3. nálunk velővel töltve szokott készülni, vagy pedig feta sajttal.

    VálaszTörlés