Na az ilyen pikk-pakk ételeket szeretem én hétköznap. De tényleg. Kb. egy óra alatt kész van úgy, hogy a sóska learatását is beleszámoljuk.
Már két hete szemezgettem a sóskámmal. Olyan szépen növekedett, és tegnap egy hatalmas zuhé megsegítette. Szép fényes , erőteljes zöld leveleket növesztett a lelkem, úgyhogy nem vártam tovább.
A polenta virág receptjét még tavaly találtam Duendénél és azóta már többször elkészítettem. Nagyon finom a kukorica és a sóska párosa.Így húsvét előtt igazán kiváló böjtös étel is lehet.
A sóskamártás a család kedvence. Ahány ház, annyi sóskamártás.:):)
Nálunk a sűrűbb verzió a favorit, tulajdonképpen a feltét már csak extra ráadás. Aztán készítem még főtt krumplival és főtt hússal, meg sült hússal is. És amit a legtöbbször csinálok mellé, az a lábatlan. Sütőben , vagy serpenyőben sütött töltelék(erről majd később).
Már két hete szemezgettem a sóskámmal. Olyan szépen növekedett, és tegnap egy hatalmas zuhé megsegítette. Szép fényes , erőteljes zöld leveleket növesztett a lelkem, úgyhogy nem vártam tovább.
A polenta virág receptjét még tavaly találtam Duendénél és azóta már többször elkészítettem. Nagyon finom a kukorica és a sóska párosa.Így húsvét előtt igazán kiváló böjtös étel is lehet.
A sóskamártás a család kedvence. Ahány ház, annyi sóskamártás.:):)
Nálunk a sűrűbb verzió a favorit, tulajdonképpen a feltét már csak extra ráadás. Aztán készítem még főtt krumplival és főtt hússal, meg sült hússal is. És amit a legtöbbször csinálok mellé, az a lábatlan. Sütőben , vagy serpenyőben sütött töltelék(erről majd később).
Elkészítés:
Nem írok mennyiségeket, mert annyit készítek, amennyi a kertben van éppen.
A sóskát leszedem, jó alaposan megmosom és "rusztikus" nagyobb darabokra metélem. Pici olajat felhevítek, rádobom a sóskát. Megfonnyasztom, közben sózom. Amikor összeesett meghintem egy kis liszttel és annyi tejjel öntöm fel amilyen sűrűségű mártást vagy levest szeretnék. Felforralom, ízesítem cukorral és kész. Régen tojással készítettem, de mostanában csak így egyszerűen. A mezei, vagy vadsóska ÖSSZEHASONLÍTHATATLANUL finomabb,mint kerti testvérkéje, de ehhez hozzájutni hétköznap, munka után szupermeni képességeket vél feltételezni.
Úgyhogy maradunk a kerti verziónál és hétvégén túraszerű séta közepette elmegyünk sóskázni.:):)
A sóskát leszedem, jó alaposan megmosom és "rusztikus" nagyobb darabokra metélem. Pici olajat felhevítek, rádobom a sóskát. Megfonnyasztom, közben sózom. Amikor összeesett meghintem egy kis liszttel és annyi tejjel öntöm fel amilyen sűrűségű mártást vagy levest szeretnék. Felforralom, ízesítem cukorral és kész. Régen tojással készítettem, de mostanában csak így egyszerűen. A mezei, vagy vadsóska ÖSSZEHASONLÍTHATATLANUL finomabb,mint kerti testvérkéje, de ehhez hozzájutni hétköznap, munka után szupermeni képességeket vél feltételezni.
Úgyhogy maradunk a kerti verziónál és hétvégén túraszerű séta közepette elmegyünk sóskázni.:):)
De ötletes, finom lehet, és nagyon jól mutat.
VálaszTörlés:) Örülök hogy Neked is ízlik így együtt! Én is ma vettem éppen sóskát, és ugyan ez fog készülni belőle. :)
VálaszTörlésÉn nem szeretem a sóskát, de ez így nagyon jól néz ki! Még véletlenül egy óvatlan pillanatban megkóstolnám. :)))
VálaszTörlésA sóskát mi is szeretjük, ugyanígy készítem. De csak bundás kenyérrel lehet:) Néha ellenkezem, és főtt hús mellé főzöm, de akkor is kell egy szelet bundás:)
VálaszTörlésNagyon mutatós a tálalásod!
VálaszTörlésBár a soskát nem szeretem, de nagyon mutatós a puliszkával
VálaszTörlésDuende! Köszönöm, a receptet, nagyon jó volt így együtt!
VálaszTörlésGondaanyu! Odagondoltam neked egy szelet bundást:)))
Kati, Pixie Pie, Gyöngyi, Bianka: Köszönöm!
Nagyon finom lehet, és milyen jól mutatnak azok a kis polenta virágok!
VálaszTörlésGondaanyu és Barbette, mindkettőtöknek szeretettel küldök egy díjat, amit itt megtaláltok:
http://szemiramisz.blogspot.com/2011/04/szalvetatarto-mezeskalacsbol-es-egy-dij.html