2011. június 16., csütörtök

Cseresznyés csokis pite



Én nagyon szeretem a kertet. A zöldségeket gyümölcsöket ha lehet a saját termésünkből fogyasztjuk. De miért van az, hogy a drága jó cseresznyefa egy hétig ontja a gyönyörű gyümölcsöket, te pedig nem győzöd megfőzni, befőzni, berakni, megsütni, amit szeretnél...Tudom én, hogy ez a természet rendje, de legalább egy kicsit tovább gyümölcsözne....

A cseresznye befőtt, a dzsem és a fagyasztandó adagok mellett kell, hogy süssünk valami finomat is. Legszívesebben mindenféle receptet kipróbálnék ilyenkor.

Most maradtam a klasszikusnál. A recept kiváló. Limara barackos pitéjének tésztája.
Most éppen cseresznyével és csokival.
Ja a csokit a tésztába szerettem volna, de elfelejtettem, így került a tetejére.




6 megjegyzés:

  1. Isteni, én meg szívesen eltennék bármennyi cseresznyét mert nagyon szeretem, csak nekünk sajnos nincs cseresznyefánk.:)

    VálaszTörlés
  2. Így kezdeni a napot ?! Gyönyörűséges.
    65 üvegnél tartok, persze ez többfelé osztódik:)

    VálaszTörlés
  3. Nyami. Lesz mit csinálnom a rengeteg cseresznyémmel.

    VálaszTörlés
  4. A mi cseresznyefánk is fiatal még 3 éves. Két tálkával szedtünk le róla az idén. De anyukámnak van egy öreg fája és ontja a gyümölcsöt. Amikor hazaérsz a munkából és még dög meleg is van, akkor egy kicsit nehéz a befőzésre koncentrálni. A fának meg nem mondhatom, hogy teremjél két hét múlva, vagy a hétvégén...
    De júliustól szabin leszek, és akkor...

    VálaszTörlés
  5. A munkát ami ezzel jár, nem irigylem, de finom befőtteket és a süteményeket IGEN! :-)Jól néz ki a sütid!

    VálaszTörlés