Én nagyon szeretem a kertet. A zöldségeket gyümölcsöket ha lehet a saját termésünkből fogyasztjuk. De miért van az, hogy a drága jó cseresznyefa egy hétig ontja a gyönyörű gyümölcsöket, te pedig nem győzöd megfőzni, befőzni, berakni, megsütni, amit szeretnél...Tudom én, hogy ez a természet rendje, de legalább egy kicsit tovább gyümölcsözne....
A cseresznye befőtt, a dzsem és a fagyasztandó adagok mellett kell, hogy süssünk valami finomat is. Legszívesebben mindenféle receptet kipróbálnék ilyenkor.
Most maradtam a klasszikusnál. A recept kiváló. Limara barackos pitéjének tésztája.
Most éppen cseresznyével és csokival.
Ja a csokit a tésztába szerettem volna, de elfelejtettem, így került a tetejére.
Most éppen cseresznyével és csokival.
Ja a csokit a tésztába szerettem volna, de elfelejtettem, így került a tetejére.
Isteni, én meg szívesen eltennék bármennyi cseresznyét mert nagyon szeretem, csak nekünk sajnos nincs cseresznyefánk.:)
VálaszTörlésÍgy kezdeni a napot ?! Gyönyörűséges.
VálaszTörlés65 üvegnél tartok, persze ez többfelé osztódik:)
Nyami. Lesz mit csinálnom a rengeteg cseresznyémmel.
VálaszTörlésA mi cseresznyefánk is fiatal még 3 éves. Két tálkával szedtünk le róla az idén. De anyukámnak van egy öreg fája és ontja a gyümölcsöt. Amikor hazaérsz a munkából és még dög meleg is van, akkor egy kicsit nehéz a befőzésre koncentrálni. A fának meg nem mondhatom, hogy teremjél két hét múlva, vagy a hétvégén...
VálaszTörlésDe júliustól szabin leszek, és akkor...
Remek, így ahogy van
VálaszTörlésA munkát ami ezzel jár, nem irigylem, de finom befőtteket és a süteményeket IGEN! :-)Jól néz ki a sütid!
VálaszTörlés