2011. június 24., péntek

...kapsz tejet , vajat....


Útálom a csigákat !


Azt is nagyon, amikor megyek az udvaron és a fűben rájuk lépek , brrrr.....

De azt, hogy lezabálják a büdöskéimet, arra nincs bocsánat !   Egyék csak őket a franciák nyugodtan.      Addig is kidobálom őket az útra.
Mért nem tudnak füvet enni?

8 megjegyzés:

  1. Ezt én se értem,a büdöskémet nekem tavaly zabálták le, meg az amarilliszt is... az idén csak egy petúniát...innen is mentek az útra..sétáljanak csak,keressenek máshol eledelt, ne pont nálunk...én is felajánlanám a franciáknak:-))))
    Olvastuk a neten valahol, hogy a kert egy sarkába direkt csigaeledelnek ültessünk salátát, majd akkor arra járnak...valakinek bejött, én még nem próbáltam..

    Viszont én békákon csúszkálok, ha nem figyelek...elképesztő, már gondoltam videóra veszem, menyi van a veteményesben..úgy megyek be, hogy előbb jó hosszan zajt csapok, erre előbújnak,kihúzódnak, szerencsés esetben nem felém:-)))) brrr... rendesen libabőrös leszek a látványtól... szerintem több száz apró brekim van pár négyzetméteren. Nekik azért hasznukat is tapasztaljuk...hangya nincs!!!!

    VálaszTörlés
  2. Utálom a békákat is, meg a csigákat is..illetve enni mindkettőt szeretem:):):)

    VálaszTörlés
  3. Én összegyűjöm a csigákat és a kert olyan részére szállítom őket, ahol nem okoznak kárt. Ezt azóta csinálom, mióta pár évvvel ezelőtt lezabálták szinte az összes saláta palántámat.
    Ők is élőlények, vigyázzunk rájuk!
    Kőszegi Zsuzsi

    VálaszTörlés
  4. igazság szerint a régi magyar konyhában az éti csiga ugyanúgy szerepel, ahogy a békacomb is, mint a franciáknál...fura.

    VálaszTörlés
  5. ja, amúgy meg, amit valóban mondani akartam, hogy áss egy gödröt, a gödörbe tégy egy tálkát, abba pedig önts sört! a csigák imádják, beleesnek és belefulladnak. elég hatékony!

    VálaszTörlés
  6. Ma délelőtt a River Cottage sorozatban is csigákkal küzdöttek. Végül megfőzték őket :) Azok meztelenek voltak, ezek itt nálunk, éticsigák.

    VálaszTörlés
  7. Én is szidom őket,nem csak a büdöskét,hanem gyönyörü sárga/nevét nem tudom/virágomat méter magasan lerágták a levelét!Kopasz,csak a virágfej van rajta.
    Utálom Őket!

    VálaszTörlés
  8. Én is sokat szidom a csigálat,remgeteg van belólük,mindent lerágnak

    VálaszTörlés

 Van egy sorozat, amit néha nézek, aholis a főszereplő otthon kenyeret süt és eladja a közeli kávézóba.  Minden nap megkérdezi, elfogyott-e,...