A múltkori citromos keksznek csak néhány morzsája van a doboz alján. A levendulás nálam abszolút befutó, egyik dobozba megint az került. A recept Delish oldaláról való. Nekem egy csepp tejet kellett bele tenni, hogy a tészta összeálljon.
Finom, roppanós, kellemesen levendulás.
Zabpelyhes kekszet sütöttem már a Ráma süteményes könyvből. Most nem volt itthon, meg egyébként is tetszett a recept, Gabojsza emlegette is, hát ezt választottam.
Nem egész adag, nagyjából fele mennyiségű zabpehely volt itthon, végigjártam mind a három boltot, de nem tartanak.
Mogyoró helyett már majdnem hozzáfogtam diót törni, mikor eszembe jutott a Péter szomszédtól kapott mogyoró. Nosza, abból törtem amennyi kellett.
Azt hittem hogy nem lesz tészta abból a sok zabpehelyből, de egész gyorsan össze tudtam nyomkorászni.
Meg is sült szépen, ízlik is. Ropogós, de nem kemény, jól érzik a mogyoró íze is. A zab pedig olyan egészséges, hogy tulajdonképpen minden nap kéne enni.
Még szagoljunk egy kis levendulát:)
Csinosak a kekszeid. :)
VálaszTörlésNagyon szépek lettek. A zabos bármikor imádom, sajnos a levendula illatát nem bírom
VálaszTörlésIdáig érzem az illatukat! Csodás hangulata van a képeknek. Hát még ha az ízek is átjönnének ... no, de a képzelet is nagy úr! :)
VálaszTörlésJövőre, ha megyünk, ugye sütsz majd ilyeneket??:)
VálaszTörlésBabett, szívesen! A kávé mellé:)
VálaszTörlésÉn sose gondoltam ilyenre, hogy valamikor levendulás kekszet sütök, de érdemes kipróbálni!