2011. június 24., péntek

Zabos és levendulás


A múltkori citromos keksznek csak néhány morzsája van a doboz alján.    A levendulás nálam abszolút befutó, egyik dobozba megint az került.  A recept   Delish oldaláról való. Nekem egy csepp tejet kellett bele tenni, hogy a tészta összeálljon.
Finom, roppanós, kellemesen levendulás.


Zabpelyhes kekszet sütöttem már a Ráma süteményes könyvből. Most nem volt itthon,  meg egyébként is tetszett a recept,  Gabojsza  emlegette is, hát ezt választottam.
Nem egész adag, nagyjából fele mennyiségű zabpehely volt itthon,  végigjártam mind a három boltot, de nem tartanak.
Mogyoró helyett már majdnem hozzáfogtam diót törni, mikor eszembe jutott a  Péter szomszédtól kapott mogyoró. Nosza, abból törtem amennyi kellett.
Azt hittem hogy nem lesz tészta abból a sok zabpehelyből, de egész gyorsan össze tudtam nyomkorászni.

Meg is sült szépen, ízlik is.  Ropogós, de nem kemény, jól érzik a mogyoró íze is.  A zab pedig olyan  egészséges, hogy tulajdonképpen minden nap kéne enni.

Még szagoljunk egy kis levendulát:)


5 megjegyzés:

  1. Nagyon szépek lettek. A zabos bármikor imádom, sajnos a levendula illatát nem bírom

    VálaszTörlés
  2. Idáig érzem az illatukat! Csodás hangulata van a képeknek. Hát még ha az ízek is átjönnének ... no, de a képzelet is nagy úr! :)

    VálaszTörlés
  3. Jövőre, ha megyünk, ugye sütsz majd ilyeneket??:)

    VálaszTörlés
  4. Babett, szívesen! A kávé mellé:)

    Én sose gondoltam ilyenre, hogy valamikor levendulás kekszet sütök, de érdemes kipróbálni!

    VálaszTörlés