Egy nagyon régi Nők lapjából származik a recept. De amióta megtaláltam nem múlik el úgy tavasz és nyár, hogy ne készíteném el többször is. Ez a saláta a család kedvence. A képen még nem látszik, de amint a feta egy kicsit levet enged a sótól és összekeveredik a paradicsom leve a sok friss fűszer, hát az a finom igazán....
Frissen sült házikenyérrel, pirítóssal,sült húsokkal, de csak úgy magában is nagyon finom. Ma ebédre készült. Úgy tereztük, hogy kint sütögetünk, de az időjárás közbeszólt. Így készült hozzá a sóágyon sült csirke.
Saláta recept
Elkészítés: 1 kg paradicsom
1-2 fej zsenge hagyma
20 dkg feta
1 üveg fekete olívabogyó(magozott)
1 dús szál friss bazsalikom
3-4 ág friss kakukkfű
2 gerezd fokhagyma
4 ek. balzsamecet
6 ek.olívaolaj
1-2 csipet porcukor
só,bors
1-2 fej zsenge hagyma
20 dkg feta
1 üveg fekete olívabogyó(magozott)
1 dús szál friss bazsalikom
3-4 ág friss kakukkfű
2 gerezd fokhagyma
4 ek. balzsamecet
6 ek.olívaolaj
1-2 csipet porcukor
só,bors
A paradicsomot , hagymát, fetát felszeleteljük, az olívabogyó felét hozzákeverjük a zöldségekhez.
A másik felét nagyon apróra vágjuk, ez lesz a mártás alapja. Hozzákeverjük a balzsamecetet, a zúzott fokhagymát, a kakukkfüvet, ízlés szerint sót, borsot, és az olívaolajjal jól elkeverjük. Melocsoljuk vele a salátát, megszórjuk a friss, apróra vágott bazsalikommal és tálalhatjuk.
Ügyes vagy Babi kinézetre 10ből 10et kapsz rá az íze is gondolom pompás :)
VálaszTörléscsak így tovább!!!
Igeeen :)
VálaszTörlésEz nagyon tetszik! Csak el ne felejtsem legközelebb így készíteni a salimat. :)
VálaszTörlés