2011. július 14., csütörtök

Hideg gyümölcsleves

Az idejét sem tudom mikor írtam leveses posztot. Meg egyáltalán. Hiába , meleg van. Nagyon meleg. Az embernek még ahhoz sincs sok kedve, hogy megmozduljon, nem hogy fényképezzen. Nem tagadom, a hűs szobában azért a posztot megírni nem nagy nehézség, már ha a szoba hűs:)
Mert a miénk nem az. Emeleten lévén minimum 28 fok szobánként, még akkor is, ha folyamatosan megy a ventilátor, és a sütőt sem kapcsolom be. Istenem, mi lenne , ha bekapcsolnám????

Na mindegy ez van. Szeressük ezt is és örüljünk annak amink van. Jelen esetben melegünk:)


Ez a leves a nyári abszolút kedvenc. A legegyszerűbb, és a legegészségesebb. A gyümölcsök tetszés szerint variálhatók, kinek mi érik a kertben, vagy a piacon.


Hozzávalók:
1 liter tej
2 dl tejszín vagy
2 dl joghurt
kevés cukor vagy méz,
darabka fahéj
gyümölcs minden mennyiségben

Először is a tejet felforralom a fahéjdarabbal. Lehűtöm. A fényképen látható üvegben a piros gyümölcspép málna és ribizli nyersen turmixolva. A pépből legalább 5 nagy kanállal teszek a turmix gépbe, most beleaprítottam 2 db őszibarackot, és egy darab banánt. Felöntöttem a lehűtött fahéjas tejjel, tettem bele 2 dl natúr joghurtot, ízesítettem mézzel. Alaposan összeturmixoltam Ez az alap. Ebbe megy az éppen aktuális gyümölcs. Nálam most őszibarack, málna, sárgadinnye, banán.

Ha savanykás gyümölcsöm van, akkor tejszínnel készítem, ha édeskés, mint most , akkor joghurttal.

6 megjegyzés:

  1. A gyümölcsleves abszolút favorit a gyermekeimnél. Igaz én kissé másként szoktam (macerásabban), de ezt feltétlenül ki fogom próbálni. Szerintem még ma :)

    VálaszTörlés
  2. Sokáig én is megragadtam egy variációnál, de ezt a változatot szeretem készíteni nyáron.

    VálaszTörlés
  3. Valóban ez a turmix és a gyümölcsleves felhasználóbarát ötvözete. A fahéjas tej már hűl a hűtőben, a gyümölcsöket megvásároltam, nemsokára megkóstolhatjuk :)
    Köszi az ötletet!

    VálaszTörlés
  4. Szívesen! Ha sűrűnek találnátok, lehet tejjel hígítani. A banán és az őszbarack jól besűríti.

    VálaszTörlés
  5. :) én reggelire szoktam ilyet inni, csak fahéj ízesítés nélkül. Nagyon jó lett a fotód is!

    VálaszTörlés

 Van egy sorozat, amit néha nézek, aholis a főszereplő otthon kenyeret süt és eladja a közeli kávézóba.  Minden nap megkérdezi, elfogyott-e,...