Ebből a blogból származik a recept, valakitől elkalandoztam egyszer ide, és megjegyeztem. Ha szétnéztek sok szépet láthattok.
Olyan lisztjeim, ami az eredetiben írva vagyon nem voltak, így ami volt abból gazdálkodtam.
Összesen 75 dkg liszt kell, én vegyesen tettem: 20 dkg fehér tönköly
20 dkg teljes őrlésű tönköly
20 dkg durumbúza liszt
5 dkg teljes őrlésű rozs
10 dkg BL 55-ös finomliszt
Hozzátettem rendesen a 4 dkg vajat
2 dkg élesztőt
200 gr joghurtot
két kismérő kanál sót
180 gr vizet és 180 gr tejet, ezt nem egyszerre.
Dagasztógép szépen bedagasztotta, majd egy órán keresztül kelt.
Deszkán átgyúrtam, elfeleztem és hosszúkásra formáztam.
Kisebb tepsibe sütőzacskóba tettem mindkettőt. Lisztet szórtam a tetejükre, éles pengével , a pengét ferdén tartva a közepét végig vágtam.
Bő fél órát kelt még, aztán ment az előmelegített sütőbe. Amikor már szép barna volt a zacskót letéptem a tetejükről és úgy sült vagy 10 percig.
Tetszik !
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Szülinapi fügetorta
Előre is elnézést a képekért, majd megsütöm mégegyszer és akkor lehet jobb képeket lőni. Van egy fügefánk és rengeteg a termés rajta. Vol...
-
Ez igazán az. Sütöttem eddig is tepertős pogácsát, finom is volt, valamennyire leveles is, de ez, ez igen! Úgy kell megfogni, egyben t...
-
Biztosra veszem, hogy minden jobb háztartásban akad pogácsa recept. Kipróbált, épp kipróbálásra váró, túrós, töpörtyűs,sós, vaj...
-
Először anyósomnál ettem ilyet. Nem tudom ízlett-e, a savanyú paprikát, egyáltalán a paprikát pár éve eszem szívesen. Errefelé ún, sváb pap...
Nagyon szuper lett!:-)))
VálaszTörlésRégebben én is jártam erre az oldalra:-))
Nekem is tetszik! Én jobban szeretem így két cipóban sütni, mint egyben egy nagyot.
VálaszTörlésNagyon finom, ízes kenyér. Néhány receptet kinéztem ott az oldalon...
VálaszTörlésAhh,de jol nez ki!:)
VálaszTörlésNagyon guszták! :)
VálaszTörlésGyönyörűek lettek, de jó is annak aki a saját kenyerét eszi.
VálaszTörlésGyönyörűek lettek
VálaszTörlés