Semmi extra, csak egy finom keksz.
Hozzávalók: 125 g puha vaj vagy margarin
100 g porcukor
2 csomag vaníliás cukor
1 tojásfehérje
100 g étkezési keményítő
125 gr liszt
A vajat keverjük habosra. Adjuk hozzá a por és a vaníliás cukrot. Keverjük tovább amíg habos krémet kapunk.
Tegyük bele a tojásfehérjét, a keményítőt és a lisztet.
Fakanállal símára keverjük.
Papírral bélelt tepsire diónyi gömböcöket teszünk belőle, és kissé ellapítjuk.
180 fokos sütőben világosra sütjük.
Még forrón vékonyan meghintjük porcukorral.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Szülinapi fügetorta
Előre is elnézést a képekért, majd megsütöm mégegyszer és akkor lehet jobb képeket lőni. Van egy fügefánk és rengeteg a termés rajta. Vol...
-
Ez igazán az. Sütöttem eddig is tepertős pogácsát, finom is volt, valamennyire leveles is, de ez, ez igen! Úgy kell megfogni, egyben t...
-
Biztosra veszem, hogy minden jobb háztartásban akad pogácsa recept. Kipróbált, épp kipróbálásra váró, túrós, töpörtyűs,sós, vaj...
-
Először anyósomnál ettem ilyet. Nem tudom ízlett-e, a savanyú paprikát, egyáltalán a paprikát pár éve eszem szívesen. Errefelé ún, sváb pap...
Ó, de fincsi! :)
VálaszTörlésDe kis finom falatok
VálaszTörlés...és nyomkodjuk bele az unokák neveit :):)
VálaszTörlésTudod azt mondta:
VálaszTörlésMama, emjékszej, hogy sütöttünk olyan kekszet, amibe benne vojt a nevünk ???
Az L és az R hang nem megy még, mindkettő helyett J van. Figyelni kell , mit is akar mondani:)
:):) gondolom, melegszik a szíved rendesen:):)
VálaszTörlésjó utat várlak vissza :):)