2011. július 27., szerda

Vaníliás meggyes croissant



Amióta annak a bizonyos "7 nap" nevezetű , irtó nagy népszerűségnek örvendő előrecsomagolt croissantnak beharangozták a reklámját, na azóta készültem megsütni.

Minden elismerésem a marketinges reklámszakembereké. Mennyi ideig tarthatott, még kiagyalták, hogy melyik az az ízkombináció, amiért aztán tutira minden gyerkőc nyifogni fog, hogy neki márpedig az a legújabb, legfinomabb croissant kell....mert hát nem elég a csoki, és a lekvár, van már mellé vanília krém is. És rögtön duplának is nevezik. Na nem a mérete dupla, nem is a krém mennyisége, pedig azt hihetnénk, hanem egyszerűen kétféle massza van belenyomva. Semmi új, ugyanaz a tészta íz, csak van benne fehér krém is.

Ha megvette had vigye........, de megsütve otthon finomabb és egészségesebb is.



Link
Hozzávalók
A tészta a jól bevált croissant Gondaanyutól, a sütőport most kihagytam, a melegre való tekintettel mert nálunk már délután sütött a nap!!!!
A vaníliakrém Limarától van, nagyon finom lett, igaz ebbe a mennyiségbe elég volt a fele adag is.
A meggyes részhez egyszerű tölteléknek való cukros meggyet kb. 30 dkg-ot egy kevés vízzel felfőztem és 1 evőkanálnyi étkezési keményítővel sűrítettem.





Elkészítés

A vajat összegyúrjuk a liszttel és a hűtőbe tesszük. A vaníliakrémet és a meggyes tölteléket is elkészítjük, kihűtjük. A tészta hozzávalóiból rugalmas tésztát készítünk. Lisztfüggő, nekem elég 2,5 dl folyadék. A továbbiakban receptben leírtak szerint járunk el . A kis háromszögek töltésénél a vanília és a meggyes töltelékből egyforma arányban pakolunk annyit,amennyivel kényelmesen és esztétikusan fel tudjuk tekerni a tésztát. Szobahőmérsékleten duplájára kelesztjük. Közben lekentem tojással, és előmelegített forró sütőben készre sütöttem.





8 megjegyzés:

  1. Gyönyörű! Ezt én is meg fogom sütni! Nagyon szép leveles lett!

    VálaszTörlés
  2. Meseszépek lettek!

    A reklám engem is megihletett :-))

    http://thechefviki.blogspot.com/2011/06/meggyes-vaniliakremes-amerikai-pite.html

    VálaszTörlés
  3. Nagyon fincsi lehet! El sem bírom képzelni,mi ízlik a bóti izékben,és hogy valaha megvenném brrr!!

    VálaszTörlés
  4. Krisztina! Köszönöm,ki kell próbálni.

    Gondaanyu!Verhetetlen recept!De a levelek még mindig nem olyan szépek, mint szeretném.

    Viki! Brigitta! Köszönöm! Amióta tudom hogyan készülnek, és mit tesznek bele ezekbe a pékárukba igyekszem elkerülni.

    VálaszTörlés
  5. Gyönyörűek!!!!!!!!!!!!!! Szerintem sem szabad ilyenből boltit venni....

    VálaszTörlés
  6. Barcsak ne lattam volna meg:)) Olyan finomak, hogy muszaj kiprobaljam!

    VálaszTörlés