2011. augusztus 8., hétfő

Meleg újburgonya saláta cukkinivel, rucolával

Cukkini, rucola, paradicsom, újkrumpli mind mind a kertből...

Ez a saláta egyszerűen nagyszerű.

Tegnap persze olyan frankó időnk volt, hogy a grillre készített finom pácolt husik mind a sütőben végezték. Te szeszélyes nyár, mikor lesz már vége??? Ma meg már füllesztő a hőség.:)))
No de...kedvünket nem szegte semmi, a saláta pedig elkészült. Igaz hidegnek indult, de langyosan százszor finomabb.
Drága édesapám nagyon szeretett főzni, különösen azokat az ízkombinációkat kedvelte, amit egy tinédzser ugyebár utál... sok éve már, hogy nem él köztünk, de mit nem adnék most egy egy főztjéért....
Nem mondom hát, hogy saját kútfőből pattant az ötlet, láttam már sokfelé meleg salátát, de ezt a meglévő hozzávalókból és a töménytelen mennyiségű cukkini felhasználásának kevésbé sablonos variációjaként készítettem. Na ezt jól megfogalmaztam. :)))Azért értitek ugye?


Hozzávalók:

apró burgonya héjastól
cukkini
hagyma
paradicsom
pár szál rucola(lehet más fajta saláta is a rucola nagyon megosztó:))))
olíva olaj, mustár, balzsamecet,só,bors,esetleg méz,szezámmag
friss kakukkfű
feta

Elkészítés:
Apróra szeleteljük a burgonyát héjastól, a cukkínit, karikára a hagymát. Először száraz serpenyőben megpirítjuk a szezámmagot. Félretesszük. Ebbe a serpenyőbe olajat hevítünk és megpirítjuk rajta a burgonyát, a cukkínit, és a hagymát. Csak ha minden megsült utána sózzuk borsozzuk.Egy tálba halmozzuk. Rászórjuk a rucolát, a darabokra vágott paradicsomot,és összeforgatjuk a szezámmaggal. Közben 1 kanál olívából , fél kanál mustárból, 1 kanál balszam ecetből, és egy kevés mézből elkészítjük az öntetet meglocsoljuk vele a salátánkat. A legvégén rámorzsoljuk a fetát és megszórjuk friss kakukkfűvel.

Én nem szoktam mérni a mennyiségeket, csak úgy találomra készítettem. A zöldségek és a burgonya egyensúlya ízlés szerint variálható....Önmagában is kitűnő, de egy zsírszegény natúr szelet sem rontja el.

7 megjegyzés:

  1. Finom! :)
    Ez a saláta tökéletes lenne most vacsira, cukkini+burgonya a kedvenceim :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta. Vacsira én is tökéletesnek találnám. :)))

    VálaszTörlés
  3. Annyira finom:))) Amíg fotóztam csak nyeldekeltem...

    VálaszTörlés
  4. Nagyon finom saláta lett! A cukkinival való párosítása is szuper!

    VálaszTörlés
  5. Imádom az ilyen egyszerűen nagyszerű (és húsmentes) ételeket. Annál nagyobb kincs pedig nincs a világon, hogy minden hozzávaló saját kertből szedett, vitamindús, friss. Nyiminyami :-)

    VálaszTörlés
  6. Kevés húsmentes étellel lehet levenni a lábamról ... ezzel a salátával le lehetne! :))

    VálaszTörlés

 Van egy sorozat, amit néha nézek, aholis a főszereplő otthon kenyeret süt és eladja a közeli kávézóba.  Minden nap megkérdezi, elfogyott-e,...