Egy szakajtó paradicsomból 7 befőttes üveggel lett, normál méretű üveggel.
Majd télen megesszük.
A paradicsomokat megmostam, ami véletlen rossz volt közte , félre tettem.
Lábasban vizet melegítettem, mellé tálban hideg vizet készítettem. A tiszta befőttes üvegek is kéznél voltak.
A paradicsomból egy maréknyit beletettem a forró vízbe, egy-két perc után kiszedtem szűrőkanállal a hideg vízbe. Lehúztam a héját és a befőttesüvegekbe tettem őket.
2 dkg sót tettem egy liter vízbe, ezzel felöntöttem. Lezártam és a befőző fazékban, 70 fokon kidunsztoltam.
Kíváncsi vagyok milyen lesz.
Keményhúsú paradicsomból praktikusabb, és nem szabad megfőzni amikor a héjat szedjük le.
Ha még elszánom magam , és ha lesz annyi termés, akkor legközelebb paradicsomlevet öntök rá víz helyett.
Ez jó ötlet, én is kipróbálom. Nekem apró szemű paradicsomom van, abból is jó lesz.
VálaszTörlésEddig még nem hallottam ilyen eltevési módról, de nagyon érdekes: Nem lágyulnak el a paradicsomok?
VálaszTörlésRemélem nem. Azért kell a keményhúsú paradicsom, és azért nem szabad csak egy percig a forró vízben hagyni.
VálaszTörlésEgyszer csináltam már ilyet, de az olyan régen volt, nem emlékszem rá milyen is volt.
Anyu, én éppen aszalni próbálom az utolsó maradékokat, remélem sikerül. Állítólag úgy isteni. A kemencébe is betettük, az szépen felgyorsította a folyamatot...
VálaszTörlésAzóta már gondolom készen van, Eszter. Majd megnézzük:)
VálaszTörlésÉn ma csináltam egy hasonló receptet a relaxotour. blogjáról. Én is szkeptikus voltam, hogy mennyire marad kemény és épségben a para. de a csoda működik..:)
VálaszTörlés