Ez az, amit csak szórni kell, gyúrni nem. Bólyi túrós néven van többfelé.
Napok óta süthetnékem van, készült egy fonottkalács, amit elajándékoztam. Aztán elfogyott a boltból a túró mire mentem vásárolni. Aztán elutaztunk.
De ma minden feltétel ideális, itthon vagyunk, túrót is kaptam, a 40 fok meleg ? Ugyan már !
RECEPT: 40 dkg lisztet 20 dkg cukrot 1 csomag sütőport összekavarunk. Egy közepes, 20 x 30 cm tepsit jó vastagon kikenünk margarinnal vagy vajjal, ez most 6 dkg volt.
A lisztes keverék felét beleszórjuk, eligazgatjuk.
Rámorzsolunk 50 dkg túrót.
Ha van valamilyen gyümölcs, az különlegessé teszi a sütit, ha piros gyümölcs is kerül bele akkor szép is lesz. Gyümölcs a túró tetejére szórandó.
Rátesszük a másik felét a lisztnek, ezt is elegyengetjük a tepsi mozgatásával, ütögetésével.
2 dl tejet 3 egész tojással és 10 dkg olvasztott vajjal felverünk és ügyelve, hogy mindenhová jusson a sütemény tetejére öntjük.
20 perc pihentetés után előmelegített sütőben megsütjük.
Langyosan szeleteljük és kínáljuk.
Egyszerű, finom, elronthatatlan.
Nagyon szeretem ez a túróst, gyorsan össze lehet dobni (szó szerint :)) - Igazán fincsi a tied!
VálaszTörlésEz nagyon tetszik! Finom és egyszerű. :)
VálaszTörlésEz is nagyon finom lehet
VálaszTörlésÉn csak mazsolával szoktam, de legközelebb kipróbálom így is. :)
VálaszTörlésNälunk ez nagyon "nyerö",mert egyszerü es nagyszerü!Gyümölcsöt meg nem probältam, majd legközelebb.:)
VálaszTörlésSzeretem én is! Gyors könnyű süti!
VálaszTörlésez igen jól néz ki
VálaszTörlésNálunk is nagy kedvenc!
VálaszTörlésA maga egyszerűségében- finom a végeredmény!
VálaszTörlésParece ser uma delícia.
VálaszTörlés