Alapvetően a formázásával van bajom, de most azt hiszem azt is megtaláltam itt.
Tetszik a kenyér, szép vékony, de stabil, ropogós héja van, a belseje kissé tömörebb, mint gondoltam, de azt hiszem a viszonylag sok rozsliszt miatt lehet.
Recept pedig így szól: 55 dkg finomliszt
20 dkg tk rozsliszt
10 dkg darált dió ( ezt kihagytam )
2,5 dkg élesztő
2 ek olívaolaj
3,5 dl víz
2 kk só
A szokásos módon bedagasztjuk, egy óra kelesztés után átgyúrjuk, két bagettet formázunk belőle. A duplájára hagyjuk kelni. Ferdén bevágjuk a tetejét, majd 200 fokos sütőben megsütjük.
Nem írok új bejegyzést, ehhez folytatom.
Sütöttem fehér lisztből bagettet, csodálatos lett.
45 dkg BL 55-ös liszt, 15 dkg rétesliszt
3 dkg élesztő
kb. 4 dl víz, nem egyszerre adtam hozzá
1-2 evőkanál olaj
Dagasztottam kelesztettem. Négy felé osztottam, megformáztam. Egyet így, kalásznak, hármat a szokásos bagett formára.
Ez az Epi forma ez izgatott, ezért tökéletesítettem:)
Ez az első, a rozsos recept.
A formázásról képek: bagett formázása.
Csodálatos, régóta kísérletezek már az igazán jó állagú rozskenyérrel,de eddig nem találtam el az arányokat.Úgy látom neked sikerült.Nagyon guszta lett.
VálaszTörlésNagyon szép formás lett
VálaszTörlés