2011. október 1., szombat

Krémsajtos kakaós csiga



A héten egész egyszerűen minden tényező és minden történés a kelt tészta felé vezetett. Minden, mert egy hete nem sütöttem édességet, max. csak kenyeret. A minden tényezőben benne vannak a látott, az elképzelt és a meg nem valósított tényezők. Minden napra akadt valami , ami miatt elment a kedvem a sütögetéstől. De gondoltam, majd a hétvégén, majd akkor. Hát péntek megint kilőve, pedig hogy szeretem én a péntek délutánokat. Ráérősen hazajövök, és egész estelig teszek veszek, tervezgetek, pakolászok.Olyan jó hétvégés hangulatom van. 


De ma, ma minden adott a hétvégés hangulathoz és a sütéshez is.Kisült egy kenyerem, a csiga pedig édesebb, szaftosabb már nem is lehetne:DDD
 Jádétól kölcsönöztem a  krémsajtos ötletet. Finom, de nekem a cukor soknak tűnt, így a töltelékbe csak 10 dkg-ot tettem. A tetejére pedig dió helyett csokit, mert ezt szeretik.....

Ja és a cérnás szeletelés tök jól bevált...





6 megjegyzés:

  1. Csudaszépek ! Mennyit el tudtam volna adni délelőtt belőle !

    VálaszTörlés
  2. szépek! a receptet megkaphatom?

    VálaszTörlés
  3. Na, ha tudom, triplán gyártom le, fénypostával küldöm...ma olyan sütögetős napom volt...meg kedvem is:)

    Iva! Kattints a "Jádétól" szóra és a receptet ott megtalálod:)))

    VálaszTörlés
  4. Szépségesek lettek! Már szemeztem vele Jadénál is, meg még nem sütöttem, de a fotóid láttán most ismét erős a késztetés. :)))

    VálaszTörlés
  5. Babett! Ez egy kakaós csigás hétvége, az biztos! ;)
    Guszták a csiguszok! :)))

    VálaszTörlés
  6. Nagyon szepek! Hirtelen kedvet kaptam csigasuteshez :)

    Jade

    VálaszTörlés