Megvettem azt a szilvát, amit nem kellett volna. Szemre szép, de se íze se.....
Enni semmiképp nem jó, egy kilónyi ízetlen szilvával meg mi a csudát lehet kezdeni ? Desszertnek pudingot főztem, ahhoz lesz egy részéből öntet. Egy régen vett szakácskönyvet nézegettem tegnap, ott volt egy recept.
Én így készítettem:
Kettőnknek 10- 12 szilvát kimagoztam, elnegyedeltem, lábasba raktam. Öntöttem alá egy csöppnyi vizet, csak hogy ne szárazon kezdjem el főzni. 3 evőkanál barna cukorral megédesítettem.
Már nyúltam a fahéjas üveg után, amikor eszembe jutott a tegnap vásárolt gyömbér. Egy ujjhegynyi darabot letörtem, meghámoztam és vékony csíkokra vagdostam.
A szilvához adtam.
Addig főztem, míg a héja elkezdett pöndörödni, ennyi idő alatt elpárolog a víznek a nagy része is.
Langyosan kanalaztam a puding tetejére, mellé kis lágy tejszínhab..... azt hiszem nem igazán a kalóriaszegény desszertek közé való, de nagyon finom.
Az eredeti recept pedig így szól :
Jó érett kék szilvát megmosunk, kimagozunk, és állandóan keverve addig főzzük, míg a héja kezd összesodródni.
Ekkor kilónként 20 dkg cukrot teszünk hozzá, még egyszer felforraljuk. Forró üvegekbe töltjük. tetejére egy kevés rumban elkevert Na-benzoátot teszünk, lekötjük és száraz dunsztba tesszük.
Ügyesen kitaláltad,biztos ízletes volt.
VálaszTörlésFinom csemege.
Kalória? A desszertnek a kalória a lényege. Klassz!
VálaszTörlésÉn tegnap gyömbéres almalekvárt főztem. :):)
VálaszTörlésA gyömbér íze szerintem is nagyon finom. :)
Finom
VálaszTörlés