2011. október 26., szerda

Sütőtök mustban eltéve VKF!


Most van a sütőtök szezonja, must is van saját készítésű.   Inspiráció is volt több felől.

Így készítettem:   a tököt kettévágtam, a magokat kikapartam belőle.
Felkockáztam és citromos vízbe áztattam.


Egy liter mustot lábasba öntöttem, pár szem egész borsot tettem bele és egy kávéskanálnyi sót. Felforraltam. Annyi tököt tettem a mustba, amennyit ellepett.
Csak addig kell főzni, amíg a tökbe egy fogvájót vagy hústűt könnyen beleszúrunk.   Üvegekbe szedjük, rámerjük a levet és betakargatjuk.

Hús mellé szól a recept, de kiváló csak úgy önmagában is.

Tojással, tofuval főételként tálalható.


És ide a végére had tegyek egy húsos képet is:


7 megjegyzés:

  1. Azta...nagyon izgalmas! Milyen ízre gondoljak, amikor gondolok, még sosem ettem ilyet...?

    VálaszTörlés
  2. izgalmas, szívesen megkóstolnám

    VálaszTörlés
  3. Édeskés ízű. Anyám azt hitte öszibarackot evett:)

    VálaszTörlés
  4. Soha életemben így még nem hallottam a sütőtök elkészítését, nagyon érdekes volt, köszönöm :)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon jól néz ki, micsoda ötlet!

    VálaszTörlés
  6. hasonló lehet ahhoz,mint amit én vettem
    de ez biztos finomabb)), hisz házi

    VálaszTörlés

Lakodalmas vagy sváb kifli

  Nagyon szeretem sütni, mert akár kemencében, akár villanysütőben egyformán szépre sül.  Először lakodalomba kértek meg sütni, akkor kaptam...