2011. október 26., szerda

Sütőtök mustban eltéve VKF!


Most van a sütőtök szezonja, must is van saját készítésű.   Inspiráció is volt több felől.

Így készítettem:   a tököt kettévágtam, a magokat kikapartam belőle.
Felkockáztam és citromos vízbe áztattam.


Egy liter mustot lábasba öntöttem, pár szem egész borsot tettem bele és egy kávéskanálnyi sót. Felforraltam. Annyi tököt tettem a mustba, amennyit ellepett.
Csak addig kell főzni, amíg a tökbe egy fogvájót vagy hústűt könnyen beleszúrunk.   Üvegekbe szedjük, rámerjük a levet és betakargatjuk.

Hús mellé szól a recept, de kiváló csak úgy önmagában is.

Tojással, tofuval főételként tálalható.


És ide a végére had tegyek egy húsos képet is:


7 megjegyzés:

  1. Azta...nagyon izgalmas! Milyen ízre gondoljak, amikor gondolok, még sosem ettem ilyet...?

    VálaszTörlés
  2. izgalmas, szívesen megkóstolnám

    VálaszTörlés
  3. Édeskés ízű. Anyám azt hitte öszibarackot evett:)

    VálaszTörlés
  4. Soha életemben így még nem hallottam a sütőtök elkészítését, nagyon érdekes volt, köszönöm :)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon jól néz ki, micsoda ötlet!

    VálaszTörlés
  6. hasonló lehet ahhoz,mint amit én vettem
    de ez biztos finomabb)), hisz házi

    VálaszTörlés