Most már tudom, hogy mire fogom használni azt a rengeteg sárgabarackbefőttet , amit az idén elraktam. Szerintem tökéletes páros a mák és a sárgabarack. Hát még ha a hab alatt egy kissé savanykásabb lekvárral megkenjük, akkor a tömény édesség is élvezhető finomsággá válik.
A tészta tulajdonképpen a Rákóczi túrós tésztája .
Hozzávalók a tésztához:
25 dkg liszt
10 dkg vaj
5 dkg cukor
2 tojás sárgája
1 dl tejföl
1/2 cs. sütőpor
Hozzávalók a töltelékhez:
30 dkg darált mák
25dkg cukor
1,5 dl tej
1 üveg sárga barack befőtt
zsemlemorzsa
Tetejére:
4 tojás fehérje
20 dkg cukor
A hozzávalókból a tésztát összeállítjuk.Tepsibe nyújtjuk. A tésztát megszórjuk zsemlemorzsával, hogy a barackok levét felszívja. Ezután egy üveg sárga barack befőttet lecsöpögtetünk és kirakjuk vele a tésztát.
A mákot a cukorral elkeverjük és leforrázzuk a fövő tejjel. Ízesítjük citromhéjjal, mazsolával, fahéjjal.Óvatosan rásimítjuk a barackra a mákos masszát és forró sütőben 180 fokon majdnem készre sütjük. Mielőtt végleg kivennénk rásimítjuk a cukorral alaposan felvert tojáshabot és addig szikkasztjuk alacsony hőfokon, míg a tojáshab szép barna színt nem kap. Én még a hab alá kentem egy jó adag híg sárgabarack lekvárt is.
Ilyen szép fényes, kemény habot sikerült kreálnom, hogy megállt a kanálon:))) |
A tészta Citromhab bejegyzése nyomán
Jesszus, ez a süti maga a kísértés! Csudafinom lehet. :)))
VálaszTörlésCsábító, szerintem is, de nagyon.:)
VálaszTörlésMákos hadnagy :) Tökéletes!
VálaszTörlésA fórumon azt hittem tökös mákos :) Mostanában odavagyok a mákos sütikért.
VálaszTörlésNagyon kedvezel a fiúknak:)
Huh ez biztos fincsi...szeretem a mäkot.A kaloriärol meg neha meg lehet feledkezni.:)))
VálaszTörlésHát ez tényleg ütős süti lett. Igazán én nem szeretem ennek a cukrászdás változatát. Innen jött a barack ötlete is. sokkal jobban kiadja az ízeket, olyan kellemes és nem gejl így a mák...
VálaszTörlésPróbáljátok ki, nem fogtok csalódni.
A tök csak díszítés:) nem ehető:)
Húú, nagyon jól néz ki:) Látszik, hogy mennyire finom:)
VálaszTörlés