A kelbimbó még talán olyanabb, mint a tök. Én se vagyok oda érte. Van az a semmivel össze nem téveszthető nagyon kelbimbó íz. Na azt nem szeretem.
Egyszer valami fogyókúrás nekibuzdulásom alkalmával főztem egy joghurtos kelbimbó receptet, ami ízlett.Ez valami hasonló.
Kelbimbó csőben sütve:
Mirelitet vettem, az a legegyszerűbb. Enyhén sózott, forrásban lévő vízbe öntöttem a bimbókat és majdnem puhára főztem őket.
Egy sütőtálat kivajaztam, megszórtam zsemlemorzsával.
Beleöntöttem a kelbimbót.
2 kispohár natúr joghurtot egy tojással elkevertem. Borssal, szerecsendióval ízesítettem.
Ráöntöttem a zöldségre, tetejére sajtot reszeltem és sütőben szép barnásra megsütöttem
Rántott pulykamell szelettel, sárgarépával, főtt krumplival ettük.
Érdemes kipróbálni, finom !
Valamelyik gyerek vagy az enyémek közül, vagy a szomszédék gyerekei közül sokáig KELT bimbónak hívta. Merthogy így van értelme:)
Igen szeretünk!!! Ebben a formában...
VálaszTörlésna ezt kipróbálom, mert én sem vagyok oda érte különösen.
VálaszTörlésÉn is nagyon szeretem :)
VálaszTörlésMég sosem ettem, de anyunál megmaradt egy szál a nyáron, lett rajta egy marék bimbó, megfőztem és lefagyasztottam, mert nem tudtam mibe tegyek egy annyit.
VálaszTörlésMit mondjak, én még sosem kóstoltam... De jól néz ki:)
VálaszTörlésMa mi is kelbimbót ettünk, ősziesen! :D
VálaszTörlésImádom, viszont az egytálétel volt.
Ez remek köret, fel is írom.
A köretekkel mindig hadilábon állok, keveset tudok, kicsit unalmasnak találom néha az étkezésünket.