Egy kevert mézeskalács a NLC oldaláról. Tejeskávé, kakaó, tea mellé. Egy öntettel desszertnek is.
Hozzávalók: 15 dkg cukor
3 tojás
30 dkg liszt
3 dkg margarin
citromhéj, fahéj, szegfűszeg vagy mézeskalács fűszer 1 evőkanállal
teáskanál szódabikarbóna.
20 dkg olvasztott de kihűlt méz
2 ek rum, 1-2 ek tej
dió, mogyoró, mandula a tetejére
A cukrot a tojás sárgájával habosra keverjük.
A lisztet összekeverjük a fűszerekkel és a szódabikarbónával.
A fehérjéket kemény habbá verjük.
Összekeverünk mindent, és közepes méretű tepsibe öntjük. Tetejére durvára vágott diót, mogyorót vagy mandula lapokat szórunk. Mint a piskótát megsütjük szép barnára.
Keresztlányom citrommázat kent a tetejére.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Szülinapi fügetorta
Előre is elnézést a képekért, majd megsütöm mégegyszer és akkor lehet jobb képeket lőni. Van egy fügefánk és rengeteg a termés rajta. Vol...
-
Ez igazán az. Sütöttem eddig is tepertős pogácsát, finom is volt, valamennyire leveles is, de ez, ez igen! Úgy kell megfogni, egyben t...
-
Biztosra veszem, hogy minden jobb háztartásban akad pogácsa recept. Kipróbált, épp kipróbálásra váró, túrós, töpörtyűs,sós, vaj...
-
Először anyósomnál ettem ilyet. Nem tudom ízlett-e, a savanyú paprikát, egyáltalán a paprikát pár éve eszem szívesen. Errefelé ún, sváb pap...
Nekem is bejönne a citrommázzal!!! szeretem az ilyen egyszerű recepteket...
VálaszTörlés