2011. december 7., szerda

Áfonyás keksz


Nem csak a karácsony miatt.   Üres a kekszes doboz, és néha jólesik egy kis nasi.
Újságból a  recept, gyorsan kész.

Hozzávalók:  225 gr liszt
    75 gr porcukor
 15 dkg vaj
vaníliás cukor
egy tojás
10 dkg aszalt áfonya

Az áfonyát késsel összevagdaljuk.
A lisztet a cukrot a vajat elmorzsoljuk.  Hozzáadjuk a tojást és az áfonyát
 és összegyúrjuk.

Folpackon vagy alufólián  rudat sodrunk, becsomagoljuk és pár órára a hűtőbe tesszük. Kb. 3-4 cm vastag legyen a rúd.

Kivesszük, majd 3 mm vastag szeletekre vágjuk.  Megpróbáljuk kerekre igazgatni őket, majd sütőpapírral bélelt tepsin 180 fokos sütőben szép világosra sütjük, ez hozzávetőleg 15 perc. 

Kihűlés után dobozolhatjuk, megehetjük, ajándékba adhatjuk.


5 megjegyzés:

  1. Ez finom lehet, én imádom az áfonyát, sajnos áfonyám nincs, de van áfonyadzsemem, hátha azzal is kezdhetek valamit:)

    VálaszTörlés
  2. Kati, ha nem teszed bele, akkor összeragaszthatod őket vele.

    VálaszTörlés
  3. Fínomságos!!!Jövő héten én is nekikezdek a gyártásnak:))))

    VálaszTörlés
  4. Mondtam a Jánosnak reggel, hogy KÓSTOLJA meg milyen kekszet sütöttem? Teát ivott éppen. Hát ha nem szólok rá, nem biztos, hogy hagyott volna a dobozban:)

    VálaszTörlés