Nem csak a karácsony miatt. Üres a kekszes doboz, és néha jólesik egy kis nasi.
Újságból a recept, gyorsan kész.
Hozzávalók: 225 gr liszt
75 gr porcukor
15 dkg vaj
vaníliás cukor
egy tojás
10 dkg aszalt áfonya
Az áfonyát késsel összevagdaljuk.
A lisztet a cukrot a vajat elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojást és az áfonyát
és összegyúrjuk.
Folpackon vagy alufólián rudat sodrunk, becsomagoljuk és pár órára a hűtőbe tesszük. Kb. 3-4 cm vastag legyen a rúd.
Kivesszük, majd 3 mm vastag szeletekre vágjuk. Megpróbáljuk kerekre igazgatni őket, majd sütőpapírral bélelt tepsin 180 fokos sütőben szép világosra sütjük, ez hozzávetőleg 15 perc.
Kihűlés után dobozolhatjuk, megehetjük, ajándékba adhatjuk.
Nagyon jól néz ki.
VálaszTörlésEz finom lehet, én imádom az áfonyát, sajnos áfonyám nincs, de van áfonyadzsemem, hátha azzal is kezdhetek valamit:)
VálaszTörlésKati, ha nem teszed bele, akkor összeragaszthatod őket vele.
VálaszTörlésFínomságos!!!Jövő héten én is nekikezdek a gyártásnak:))))
VálaszTörlésMondtam a Jánosnak reggel, hogy KÓSTOLJA meg milyen kekszet sütöttem? Teát ivott éppen. Hát ha nem szólok rá, nem biztos, hogy hagyott volna a dobozban:)
VálaszTörlés