2012. február 3., péntek

Díj

"Anyám kún volt, az apám félig székely,
félig román, vagy tán egészen az.
Anyám szájából édes volt az étel,
apám szájából szép volt az igaz."

Ez a szép József Attila vers részlet jutott eszembe a díjról, amit kaptunk a Babettel  Alexától.


Itt Magyarországon sokféle nép sokféle vére keveredik bennünk. Hacsak a saját családot nézem, délvidéki és német ősök is vannak, nem is olyan ,messzi tőlem. A gyerekeimbe egy kis kun vagy jász vér is van és így vagyunk mi mindannyian igaz magyarok.

Főzni is több konyhán tanultam, aztán kialakult a magam stílusa, ízlése.
A Gyula szomszédom, akinek az anyja a felvidékről lett idetelepítve, az apja sváb, a gulyásleves és a halászlé főzés nagymestere.

Magyarok asztala. Kenyeret sütünk, disznót vágunk, paprikát szárítunk.


Gondaanyu


Megtisztelő a díj a mai világban. Nem akarok közhelyes mondatokat írni....Alexa szavaival élve Magyarországon élünk, mindennap főzünk a családunknak. A blogon megjelenő receptek mind kipróbáltak, az alapanyagokat igyekszünk a lehető legegészségesebben beszerezni, termeszteni. 
Babette

Gondaanyuval úgy gondoltuk a díjat továbbküldjük Sedithnek a Kalandok a konyhában  blog írójának.


 Kaptunk egy másik díjat is!!!






A díjat Mozzarelli küldte tovább.

Köszönjük szépen, hogy ránk gondolt. Az a helyzet, hogy már több bejegyzésben is leírtuk mindketten a fontos dolgokat magunkról egy-egy díj kapcsán. Igazából oroszul is elfelejtettem, így nem igazán tudom miért is kapom a díjat, de még egyszer köszönjük. Mindenkinek , aki úgy érzi szeretne ilyen díjat gondolatban szívesen továbbküldöm:DDD

Babette


3 megjegyzés:

  1. Nem volt véletlen, hogy egyből rátok gondoltam, amikor megkaptam azt a lehetőséget, hogy tovább adjam a díjat, de ez inkább egy gesztus.

    Azok felé, akikkel egy közösséget érzünk.

    Jó veletek egy közösségben lenni! Köszönöm!

    VálaszTörlés
  2. Szeretettel gratulálok!!!!
    Fagyi

    VálaszTörlés

 Van egy sorozat, amit néha nézek, aholis a főszereplő otthon kenyeret süt és eladja a közeli kávézóba.  Minden nap megkérdezi, elfogyott-e,...