Az ilyen leveseknek nem tudok ellenállni. Minden van benne, nem is igazán kell utána második fogás.
A mostani Nők Lapjában találtam, és ahogy megláttam, tudtam, kell nekem:)
Hozzávalók 4 személyre:
80 dkg pulykahús kockára vágva
fél fej kelkáposzta, szintén nagy kockára vágjuk
sárgarépa és petrezselyemgyökér karikára vágva
egy darab zeller és 2-3 krumpli kockára vágva
1-2 gerezd fokhagyma, babérlevél, őrölt bors, tejföl, húsleves kocka.
A hagymát kevés olajon megpároljuk, hozzátesszük a húst és pár percig sütjük.
Rátesszük a zöldségeket, a fűszereket, felöntjük vízzel és puhára főzzük, kis lángon, fedő alatt.
Tálaláskor tejföllel gazdagítjuk, esetleg kis citromlével megsavanyítjuk.
Igen ez egy valódi, nagyon gazdag egytál, s roppant guszta.
VálaszTörlésKöszönöm !
TörlésJaj, de nagyon jól néz ki! Kérek ilyent! :):)
VálaszTörlésNagyon guszta! igazi téli laktató leves.
VálaszTörlésImádom a leveseket, és hogy ez milyen jól néz ki:) Megéheztem rendesen!
VálaszTörlésNagyon finom ez a leves, nem is tudom miért, de nagyon szeretem a kelkáposztát, pedig gyerekkoromban nem nagyon csíptem :)
VálaszTörlésA kelkáposzta főzeléknél nincs is jobb :)
VálaszTörlés