2012. február 16., csütörtök

Kelkáposztaleves hússal és sok zöldséggel


Az ilyen leveseknek nem tudok ellenállni.  Minden van benne, nem is igazán kell utána második fogás.  
A mostani Nők Lapjában találtam, és ahogy megláttam, tudtam, kell nekem:)

Hozzávalók 4 személyre:


80 dkg pulykahús kockára vágva
fél fej kelkáposzta, szintén nagy kockára vágjuk

sárgarépa és  petrezselyemgyökér  karikára vágva
egy darab zeller és 2-3 krumpli kockára vágva

1-2 gerezd fokhagyma, babérlevél, őrölt bors, tejföl, húsleves kocka.



A hagymát kevés olajon megpároljuk, hozzátesszük a húst és pár percig sütjük.

Rátesszük a  zöldségeket, a fűszereket, felöntjük vízzel és puhára főzzük, kis lángon, fedő alatt.

Tálaláskor tejföllel gazdagítjuk, esetleg kis citromlével megsavanyítjuk.




7 megjegyzés:

  1. Igen ez egy valódi, nagyon gazdag egytál, s roppant guszta.

    VálaszTörlés
  2. Jaj, de nagyon jól néz ki! Kérek ilyent! :):)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon guszta! igazi téli laktató leves.

    VálaszTörlés
  4. Imádom a leveseket, és hogy ez milyen jól néz ki:) Megéheztem rendesen!

    VálaszTörlés
  5. Nagyon finom ez a leves, nem is tudom miért, de nagyon szeretem a kelkáposztát, pedig gyerekkoromban nem nagyon csíptem :)

    VálaszTörlés
  6. A kelkáposzta főzeléknél nincs is jobb :)

    VálaszTörlés