2012. március 25., vasárnap

Crepes Suzette


A narancsos desszertek inkább a telet idézik, de higgyétek el, egy rosszkedvű, bánatos napon kitűnő hatása van ennek a palacsintának.
Valami újságban láttam egy csábító fotót, de nem tudom  melyikben.
Az én sütésem a www.mindmegette.hu  oldalról származik.

Palacsinta:  12 dkg liszt, 
          2 tojás
            4,5 dl tej
                           3 dkg olvasztott vaj
            csipet só
                         reszelt narancshéj
                                     két evőkanál narancslikőr

A tésztát összekeverjük és fél órát állni hagyjuk. Azután megsütjük. 

Negyedre hajtogatjuk.

Kb. 8 palacsinta lesz a tésztából, fejenként kettővel számolunk, tapasztalatból mondom, elég is annyi.



Egy citrom héját lereszeljük, levét kinyomjuk.  Egy narancsnak is a héját lereszeljük és kettőnek a  levét kifacsarjuk.
Egy narancsot kifilézve a léhez adunk.
Serpenyőben 10 dkg porcukrot egy-két kanál narancslével karamellizálunk. Mikor felolvadt a cukor ráöntjük a többi levet  a narancs darabokkal, és apránként 10 dkg vajat. 
Ebbe a mártásba beletesszük a negyedbe hajtogatott palacsintákat és jól átforraljuk.  Meg is lehet őket fordítani.
Fél dl narancslikőrt öntünk rá, és azzal is jól kiforraljuk.

Forrón tálaljuk,  díszíthetjük tejszínhabrózsával, vagy citromfűvel.
Nagyon finom !



1 megjegyzés:

  1. Most sültek ki a palacsintok itthon, igaz túrósak...ez nagyon jó ötlet!!!

    VálaszTörlés