A narancsos desszertek inkább a telet idézik, de higgyétek el, egy rosszkedvű, bánatos napon kitűnő hatása van ennek a palacsintának.
Valami újságban láttam egy csábító fotót, de nem tudom melyikben.
Az én sütésem a www.mindmegette.hu oldalról származik.
Palacsinta: 12 dkg liszt,
2 tojás
4,5 dl tej
3 dkg olvasztott vaj
csipet só
reszelt narancshéj
két evőkanál narancslikőr
A tésztát összekeverjük és fél órát állni hagyjuk. Azután megsütjük.
Negyedre hajtogatjuk.
Kb. 8 palacsinta lesz a tésztából, fejenként kettővel számolunk, tapasztalatból mondom, elég is annyi.
Egy citrom héját lereszeljük, levét kinyomjuk. Egy narancsnak is a héját lereszeljük és kettőnek a levét kifacsarjuk.
Egy narancsot kifilézve a léhez adunk.
Serpenyőben 10 dkg porcukrot egy-két kanál narancslével karamellizálunk. Mikor felolvadt a cukor ráöntjük a többi levet a narancs darabokkal, és apránként 10 dkg vajat.
Ebbe a mártásba beletesszük a negyedbe hajtogatott palacsintákat és jól átforraljuk. Meg is lehet őket fordítani.
Fél dl narancslikőrt öntünk rá, és azzal is jól kiforraljuk.
Forrón tálaljuk, díszíthetjük tejszínhabrózsával, vagy citromfűvel.
Nagyon finom !
Most sültek ki a palacsintok itthon, igaz túrósak...ez nagyon jó ötlet!!!
VálaszTörlés