Egy összkomfortos tészta étel, mert az arányokat is és a zöldségeket is tetszőlegesen lehet benne változtatni.
Így készült : Csirkemellet kockára vágtam. Egy fél vöröshagymát elszeleteltem. Egy nagyobb sárgarépát megtisztítottam, karikára vágtam
Fazékban feltettem a tészta főzővizét.
Serpenyőben, olajon megpirítottam a húst, rátettem a zöldségeket. Sóztam, borsoztam.
Gyorsan megpárolódik, amire a hús megpuhul, addigra a répa is roppanós lesz.
Spenótot megmostam, beleforgattam, csak annyira, hogy összeessen.
Tüzet elzártam alatta.
Öntöttem alá tejszínt, és rátettem egy doboz vajkrémet.
A tésztát nem főztem meg teljesen, leszűrtem és a húsos zöldséges mártásra tettem. Összeforgattam és lefedtem. Így beszívja a mártás egy részét amitől megpuhul és ízes lesz.
Ízlés szerint lehet után sózni.
Tálalás előtt paradicsom kockákat szórtam rá és sajt szeleteket.
Spenót helyett brokkolival is finom, azt a tésztával együtt lehet főzni. Hús nélkül, csak zöldségekkel ugyancsak finom akár ebédre, akár vacsorára.
Múlt héten brokkolisat készítettem , Judit lányoméknál. Szoptatós menünek kiváló, Ági pedig boldogan szedegette ki a tésztát és a répát belőle.
Imádom az ilyen tésztákat.
VálaszTörlésGuszta és biztosan finom is. :) Majd kipróbálom :)
VálaszTörlés