Egyszer már nekifutottam ennek a receptnek. Akkor se sikerült.
Akkor megváltoztattam a hozzávalókat, úgy gondoltam 44 dkg
cukor és 22 dkg liszt ???? Biztosan
felcserélték.
Már nem emlékszem milyen lett a végeredmény, de nem az ami a
képen illegette magát.
Most hűen az utasításokhoz készült a tészta.
Csakhogy kell hozzá :
3,3 dl tej
44 dkg cukor
1 evőkanál vanília aroma
25 dkg olvasztott vaj
2 egész tojás
22,5 dkg liszt
egy sütőporral
Ha ezt összekeverem-kavarom
eléggé híg az elegy, ami lesz belőle.
Megfeleztem, a felébe került 2 evőkanál kakaó és 15 dkg
jóféle olvasztott étcsokoládé, amitől a sötétebb tészta egy megfelelő állagot
kapott.
A fehér felébe egy evőkanál reszelt narancshéj ment
ízesíteni. Ez maradt ugyanolyan híg.
Kivajazott formába előbb a csokis krém megy, aztán kell belekanalazni a narancsosat. Egyszerűen ráöntöttem és villával próbáltam
márványozni.
180 fokos sütőben 60-70 percig kell sütni. Letakartam a
tetejét, így a hatvan perc alatt nem égett
meg.
20 percig a sütőedényben kellett pihentetni. És akkor jön a nagy kaland, a kiborítás.
Vagyis inkább a kiborulásJ
Merthogy nem jött ki.
A fele maradt ahol volt is addig.
Jó hely a kuglófsütő, hagyjam én békén. Nem jön.
Katasztrófa nem történt,
a formából kikanalaztuk, kiküzdöttük, a másikat, ami kijött belőle, azt
meg két kézzel tömte befele a János és teli szájjal röhögve mondta, hogy ej,
ej, kedves feleségem, ilyen selejtet sütni !
Esetleg sütötte más meg a TV Paprikából vagy a Receptvarázs könyvből ezt a Narancsos Csokis kuglófot ? Mit csinálok rosszul?
szerintem keress másik receptet, tényleg elég érdekesek az arányok... :-D
VálaszTörlésMár megvan. Élesztős, nem ilyen nagyon vajas piskótaszerű. Majd mutatom.
Törlésreméljük az jobban sikerül majd!
VálaszTörlésde ha gondolod, nekem is van egy jó receptem, és még sosoem kellett kanalaznunk.:-)
http://sutisnene.blogspot.com/2007/10/ma-kzreadom-legegyszerbben-elkszthet-s.html
Köszi megnézem. Ez a másik is kipróbált, bár már jó r égen sütöttem. 5 tojásnak csak a sárgája kell bele, ez tart vissza.
TörlésMegnéztem. A jövő héten kipróbálom, megyek a legújabb unokámhoz, 4 napos, illetve az anyukájához segíteni. Megsütöm nekik.
VálaszTörlésÓ, gratulálok! :-)
VálaszTörlésBiztos örülni fognak a sütinek és a segítségnek is(no és persze a nagyinak)!:-)
Gratula a kisunokához, én még sosem sütöttem kuglófot, de hátha egyszer összejön nekem is. Egyszer láttam az ócskán csodaszép kuglóf formát cserépből, abban is megsül? Vagy az csak dísz?
VálaszTörlésKati, én is cserépben sütöm, itt a képen látszik a széle. Nyugodtan beleteheted a tésztát.
TörlésSzerintem a liszt fele annyi, mint amennyinek kellene lennie (ha ez kevert tészta, márpedig annak tűnik). A cukor is gyanúsan sok... Valamit elrontottak a receptírók. De isteni finom az élesztős kuglóf, igaz, egészen más állagú, mint a kevert. Sok sikert, és gratuláció az unokához! :)
VálaszTörlésMindenkinek köszönöm a gratulációt.
TörlésIgen, a kelt kuglóf egész más. nekem olyan igazi.
Ha a Jánosnak ízlett kanalazva, akkor semmi gond. :):):)
VálaszTörlésEz a süti legyen a ronda de finom kategória abszolut győztese. :):) A fehérjéből meg süssél Pavlovát, vagy M-nél látott fehér piskótát. :)
Marikam ,
VálaszTörlésszerintem ez egy kevert sutemeny nekem volt egy cserep formam en mindig hideg sutobe tettem oda, jol nez ki nagyon az atlaga kifogom probalni elokeresem a regi otthoni merlegemet.nekem olyan formam van amit kilehet venniaz aljat magd folteszem a lakomara
A recept a ludas:)))
VálaszTörlésAz a lényeg, hogy elfogyott, nem ment a szemétbe! Hány olyan sütit csináltam már, amire azt mondtam, na, ezt csak csukott szemmel lehet megenni:)) Egyébként csak az nem ronthat el semmit, aki nem csinál semmit!
VálaszTörlésgratulálok a pici unokádhoz,majd kérünk fotot! A kuglóf ugy is finom!
VálaszTörlésGondaanyu!
VálaszTörlés44 dkg cukor? Nem semmi, biztos, hogy nem jó a recept.
Nekem van egy nagyon egyszerű és nagyszerű túrós kuglóf receptem, ami biztos sikert arat.
http://gesztenyeblog.blogspot.com/2012/01/turos-kuglof.html
Sokan megsütötték már:-))