Amikor a spárga megjelenik a piacon, az nekem kicsit a nyár kezdetét jelenti. De legyen csak még tavasz !
Telefonált a Zoli, hogy a HeppJaninál otthagyott nekünk is egy láda spárgát :) Isten tartsa meg a jó szokását !
Fagyasztva nem szeretem, egyszerre pedig sok, rengeteg.
JUDITÉK készítettek tavaly savanyított formában, és nagyon finom volt. Elkértem a receptet.
Ha van akkor magasabb üvegeket válogassunk ki. A spárgát az üveghez vágjuk, megmossuk és szépen belerakjuk, fejjel felfelé természetesen.
Ráöntjük a hideg levet, lezárjuk és a kamrapolcra tesszük. 2-3 hét múlva akár fogyasztható is.
A lé pedig így készül, 5 literes nagy üveghez számolva :
1,5 liter víz
0,5 liter 10%-os ecet
6 dkg só
10 dkg cukor
mokkáskanál kénpor
teáskanál szalicil
egész bors, babérlevél, mustármag, köménymag
A hosszú szálak végéből még levágjuk a zsenge részt, kiváló leves készülhet belőle.
A maradékot betekertem nedves abroszba és hűvös helyen tartom, húsvétkor valami készül majd belőle.
De jól néznek ki és biztosan isteniek is :)
VálaszTörlésAzok,én már csak tudom!:))) Húsvétkor nálunk mind elfogyott...a savanyítás elmaradt.:)
VálaszTörlés