Minden dobozt megnézett, és az amúgy kedvelt háztartási kekszre csak egy unott fintort csinált. Mert nem kekszet, nem kalácsot, SÜTEMÉNYT enne !
Este nyolckor már mégse fogtam hozzá sütni, ma a húsvéti készülődés közben kiköszörültem a csorbát.
A receptet a sógorasszonyomtól kaptam valamikor .
Hozzávalók:
40 dkg liszt
4 tojás
20 dkg porcukor
1 dl tej
1 dl olaj
csipet só
30 dkg liszt
1 sütőpor ( szalalkáli helyett )
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük. Beletesszük a többi hozzávalót. A fehérjét habbá verjük és a tésztához forgatjuk.
Közepes méretű tepsit kivajazunk, kilisztezünk, és mint a piskótát megsütjük a tésztát.
Rácson kihűtjük.
Vízszintesen kétfelé vágjuk.
Megtöltjük a túrós krémmel.
Krém: 50 dkg túró át lehet passzírozni szitán, de anélkül is jó.
20 dkg porcukor
25 dkg margarin
2 cs vaníliás cukor
Kézzel összegyúrtam és a tésztára kentem. Rátettem a tetejét, leheletnyi porcukorral meghintettem.
Azonnal is szeletelhető, de jót tesz neki pár óra hűtés.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Szülinapi fügetorta
Előre is elnézést a képekért, majd megsütöm mégegyszer és akkor lehet jobb képeket lőni. Van egy fügefánk és rengeteg a termés rajta. Vol...
-
Ez igazán az. Sütöttem eddig is tepertős pogácsát, finom is volt, valamennyire leveles is, de ez, ez igen! Úgy kell megfogni, egyben t...
-
Biztosra veszem, hogy minden jobb háztartásban akad pogácsa recept. Kipróbált, épp kipróbálásra váró, túrós, töpörtyűs,sós, vaj...
-
Először anyósomnál ettem ilyet. Nem tudom ízlett-e, a savanyú paprikát, egyáltalán a paprikát pár éve eszem szívesen. Errefelé ún, sváb pap...
Nekem is van egy hasonló receptem még a mamitól. Nagyon szerettük,Emlékszem , mikor sütötte nem tudtunk megmaradni a konyhában a szalalkáli erős illatától:)
VálaszTörlésFinom lehet!
VálaszTörlés