Hogy melyik angol pasi főzte nem tudom, mintha a Nigel Slater lett volna....
Fölírkáltam gyorsan, aztán alig találtam a cetlit .
Böjti ebédnek tökéletes, bár egy buggyantott tojást főztem mellé.
CSICSERIBORSÓ CURRY
Hozzávalók: egy doboz csicseriborsó konzerv
egy fej lilahagyma
20 dkg bébi spenót
koktélparadicsom
gyömbér
csilipaprika
római kömény
kurkuma
Pofonegyszerű és gyors.
A hagymát összevágjuk, a gyömbért is csíkokra, a zöld csilipaprikát szintén vékony csíkokra.
Olajon megpároljuk őket.
A csicseriborsó levét leöntjük, és a borsót a serpenyőbe borítjuk, átkeverjük.
A bébi spenótot megmossuk, és mehet a serpenyőbe, épp csak annyi időre, hogy kicsit összeessen. Közben megszórjuk őrölt római köménnyel és kurkumával, picit sózzuk.
Végül rátesszük a paradicsomokat és már kész is.
Gyönyörű a szemnek, fantasztikus illata van, és olyan finom !
juj...ez tényleg isteni lehet....legközelebbre kipróbálom
VálaszTörlés