2012. április 7., szombat

Hogy melyik angol pasi főzte nem tudom, mintha a Nigel Slater lett volna....

Fölírkáltam gyorsan, aztán alig találtam a cetlit .

Böjti ebédnek tökéletes, bár egy buggyantott tojást főztem mellé.

CSICSERIBORSÓ CURRY

Hozzávalók: egy doboz csicseriborsó konzerv 
egy fej lilahagyma
20 dkg bébi spenót
koktélparadicsom
gyömbér 
csilipaprika
római kömény
kurkuma

Pofonegyszerű és gyors.

A hagymát összevágjuk, a gyömbért is csíkokra, a zöld csilipaprikát  szintén vékony csíkokra.
Olajon megpároljuk őket.
A csicseriborsó levét leöntjük, és a borsót a serpenyőbe borítjuk, átkeverjük.
A bébi spenótot megmossuk, és mehet a serpenyőbe, épp csak annyi időre, hogy kicsit összeessen. Közben megszórjuk őrölt római köménnyel és kurkumával, picit sózzuk.
Végül rátesszük a paradicsomokat és már kész is.

Gyönyörű a szemnek, fantasztikus  illata van, és olyan finom !

1 megjegyzés: