A magunk kedvére már egész hónapban nem sütöttem semmit. Mikor megtaláltam ezt a desszertet, egyből tudtam, ezt nem hagyom ki.
Különben is 220 kalória. Pont nekünk való!
Hozzávalók 4 személyre: 70 dkg rebarbara szár
30 dkg szamóca
2-3 kanál cukor
1-2 dl fehér bor
egy rúd vanília
A rebarbarát megtisztítás után 3 cm-es darabokra vágtam. Lábasba tettem, rászórtam a cukrot, ráöntöttem a bort. A vanília rudat kettévágtam, kikapartam a belsejét . Mind a belsejét, mind a vanília rudat beletettem a rebarbarához.
Felforraltam, majd fedő alatt, lassú tűzön pároltam 4-5 percig.
Eddig előre el lehet készíteni, kihűlés után hűtőben állhat pár órát.
Belekanalaztam néhány szép tálkába.
A szamócát kivettem a hűtőből és pár szép szemet félretéve díszítésre, a többit botmixerre pépesítettem.
Ráöntöttem a rebarbarára, fél szamócával dísztettem.
Nagyon finom, nem édes, kellemesen gyümölcsízű desszert.
A korábban említett Nagy salátáskönyvből van a recept.
Én is kérnék:) Nagyon guszta:)
VálaszTörlésPróbáld ki Kati, könnyű és nagyon finom!
TörlésTényleg nagyon jól hangzik! Már van 3 szál rebarbarám....
VálaszTörlés