Minden lecsóhoz hasonlatos étel abszolút nyerő nálunk. Így bíztam benne, hogy elnyeri a tetszését. Reggelire jóllakott sonkával, és jó is volt , mert ebben egy fél falatnyi hús sincs. Azt hittem nyűgösebb lesz elkészíteni, de mivel a zöldségeket csak pár percig kell sütögetni, végülis gyorsan kész lett. Fél óra.
Egy szelet rozsos kenyeret azért engedélyeztem, hogy két óra körül ne korogjon egyikünk gyomra sem .
Hozzávalók: 1 padlizsán
1 cukkini
2-3 paradicsom
2 zöldpaprika
3 gerezd fokhagyma
olajbogyó
só, bors
kakukkfű, rozmaring
A zöldségeket külön-külön egyforma darabokra vágjuk.
Serpenyőben egymás után, szintén külön-külön megsütjük őket. A paradicsomot célszerű utoljára hagyni, mert levet enged.
Végül összekeverjük őket, összeforraljuk, sózzuk, borsozzuk, friss kakukkfűvel és rozmaringgal fűszerezzük.
Olajbogyókat teszünk rá.
Aztán kiszedjük a tányérra, szelünk egy kenyeret és jól megesszük!
Nagyon gusztusos csak úgy kínálja magát :)
VálaszTörlésKb két hete ettem először életemben ilyen lecsót, de nagyon megtetszett. Én is ki fogom próbálni:)
VálaszTörlésMég olivabogyóval soha nem jutott eszembe készíteni.
TörlésNagyon ínycsiklandó.